....

Ο Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΤΟΠΙΚΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 9 ΝΟΜΟΥΣ

Εκτός ελέγχου παραμένει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων.

Στόχος να αποφευχθεί μια νέα αποτυχία, την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 3.800, αφού χθες ακόμα 85 συμπολίτες μας κατέληξαν χθες και υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, όπου παραμένουν 552 άτομα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μικρή μείωση παρουσίασαν τα γνωστά κρούσματα, καθώς καταγράφηκαν 1.190 νέες μολύνσεις εκ των οποίων 281 στην Περιφέρεια Αττικής, 270 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός σε Δυτική Αττική, το Κιλκίς, η Ξάνθη, τα Γρεβενά, η Ροδόπη, η Θεσσαλονίκη, η Πέλλα και η Λάρισα. Αναφερόομενος σε δέκα συνολικά περιοχές ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στην επιβαρυμένη Κοζάνη ο Χρυσοχοΐδης 

Στην Κοζάνη, που συμπεριλαμβάνεται στους νομούς με τα περισσότερα νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα ανά 100.000 πληθυσμού, βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος χθες εμφανίστηκε πιο επιθετικός, όπως πάντα, λέγοντας το εξής:

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι - σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Σήμερα ο ίδιος θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν στην πανδημία και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο ιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συσκέψεις Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη 

Παράλληλα, τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς στις 16.30 θα βρίσκεται στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια, στις 18:00 θα συναντηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με συμμετοχή του αναπληρωτή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Δούβαλη, του συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπυρίδωνα Βαρσάμη, καθώς και στελεχών του δήμου.

Στις 19.30 ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο δημαρχείο Πανοράματος με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο και δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον αντιπρόεδρο και δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και τον γενικό γραμματέα, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη, ενώ θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments