....

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΕΦΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΕΛΛΑΣ

Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας

με τον  Ολυμπιονίκη Χρήστο Γαρέφη

 

 

       Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πέλλας και της  Παραλίμνης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή  Ακαδημία), συνδιοργανώνουν Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή την Παρασκευή 28/4,  ώρα 9.00 π.μ στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας.

Προσκεκλημένος  είναι ο Χρήστος Γαρέφης, παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα, υδατοσφαίριση, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα και κολύμβηση και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado.

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπαλάσκας.

2023-04-25-171640

Τα παιδιά θα περιηγηθούν επί των αρχαίων οδών στο νότιο τμήμα του επισκέψιμου  αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του χώρου και θα συμμετέχουν  σε  πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων καταγράφοντας στο ημερολόγιο φυσικής  δραστηριότητας πόσο χρόνο αφιερώνουν σε ήπιας έντασης  ή μέτριας προς έντονης έντασης  φυσική δραστηριότητα κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.

Σκοπός να αναδείξουν ΌΛΟΙ μαζί τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας  το μάθημα της Φυσικής Αγωγής (παιχνίδι, άσκηση) με την Ιστορία της άθλησης στην Πέλλα, πρωτεύουσα  της Μακεδονίας  και την  αξία του Εθελοντισμού.  Απώτερος στόχος η δημιουργία «Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής» στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας. 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments