....

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΙΩΠΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ» – ΚΥΚΛΟΦΟΡHΣΕ ΤΟ SINGLE «ESPOIR»

Πρόκειται για το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ «Periklis Aliopis – A Lot of Me» που θα κυκλοφορήσει από την AudioMaze Productions.



«Espoir» είναι ο τίτλος του single του Περικλή Αλιώπη που θα κυκλοφορήσει τη Παρασκευή 6 Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ «Periklis Aliopis – A Lot of Me» που θα κυκλοφορήσει από την AudioMaze Productions μια αξιόλογη δισκογραφική από την Ολλανδία με World/Ethnic/Jazz κατάλογο.

Όπως σημειώνει ο γνωστός τρομπετίστας Περικλής Αλιώπης μιλώντας στο pelop.gr για το νέο του αυτό βήμα: «Η πανδημία ήταν μια ευκαιρία για μια βαθύτερη ενδοσκόπηση και υπήρξε η ανάγκη να εκφραστούν όλα αυτά και να γίνουν πραγματικότητα». Μάλιστα, ο ίδιος δεν κρύβει την χαρά του για το γεγονός ότι δίπλα του έχει αξιόλογους καλλιτέχνες.

Ο Περικλής Αλιώπης έρχεται με την «Ελπίδα» - Κυκλοφορεί στις 6 Μαΐου το single «Espoir»

Το άλμπουμ «A lot of me» περιέχει πρωτότυπο υλικό και συνθέσεις του Περικλή Αλιώπη που κινούνται στον χώρο της world, ethnic, Mediterranean Jazz με έντονες επιρροές από την βαλκανική μουσική αλλά και από καλλιτέχνες που όπως μας λέει ο ίδιος συνάντησε και τον ενέπνευσαν.

 

 

Το «A lot of me» είναι το πρώτο προσωπική άλμπουμ του Περικλή Αλιώπη και περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις, υλικό που δημιουργήθηκε με αφετηρία την βιωματική σχέση με την μουσική, την μελέτη και τις επιρροές που τον καθόρισαν, ενώνουν την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα με την Λατινική Αμερική και την Τζαζ μέσα από το αισθητικό πρίσμα του καλλιτέχνη.

Παράλληλα, ο Περικλής Αλιώπης, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του πρώτου του άλμπουμ, έχει προετοιμάσει μία ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια. Με τον αυτοσχεδιασμό ως συνθήκη να δεσπόζει και την ατμόσφαιρα της στιγμής να καθορίζει την εξέλιξη του live.

Την τρομπέτα και τις συνθέσεις του Περικλή Αλιώπη την έχουμε απολαύσει πολλές φορές, είτε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με τους Periklis Aliopis Trio, είτε στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από τα «Αντίδοτα», είτε μέσα από διάφορες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Νατάσα Μποφίλιου και ο Νίκος Βέρτης.

Το πρώτο κομμάτι που σε λίγες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, έχει τίτλο Espoir, δηλαδή ελπίδα. «Τα τελευταία δύο χρόνια δεχτήκαμε μεγάλη πίεση με τον εγκλισμό και το γκρίζο και χρειαζόμαστε την ελπίδα για να σπάσει αυτό το μαύρο γύρω μας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περικλής Αλιώπης και συνεχιζει: «Όλο το άλμπουμ είναι επηρεασμένο από αυτά τα δύο χρόνια, γιατί η τελική του επεξεργασία έγινε μέσα στην πανδημία, όταν βρήκαμε δηλαδή τον χρόνο και την ενέργεια για να γίνει. Παρόλα αυτά, δεν εστιάζουμε στο γκρίζο, αλλά στην αισιοδοξία Και ο ήχος της τρομπέτας έχει αυτή την χαρακτηριστική δυναμική!».


 

 

Σχόλια - Facebook Comments