....

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Της Νίκης Ζορμπά

Από τις 11 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει την πανελλαδική της Συνδιάσκεψη η Ομάδα Αχτσιόγλου ( Τάση 6+6), για το εάν θα φύγει, συντεταγμένα ή όχι,  και πότε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η βάση των στελεχών ( μετρά περί τα 1000 στελέχη πανελλαδικά) και πριν από την τελευταία θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή, ήταν συντριπτικά υπέρ της αποχώρησης από το κόμμα ενώ οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα για να τους κρατήσει στο κόμμα, κατά πληροφορίες, μάλλον έχουν πέσει στο κενό. 

Επίθεση Πολάκη στο παρά πέντε

Ούτως ή άλλως, μόλις την Πέμπτη και ενώ θεωρητικώς ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμούσε "άνοιγμα" στην Έφη Αχτσιόγλου και τους βουλευτές της ομάδας της, Ηλιόπουλο, Χαρίτση, σε συνέντευξη που παραχώρησε διαμήνυσε πως αν αποχωρήσουν συντεταγμένα , αυτό θα σημάνει "αποστασία".

Σε αυτό το έκρυθμο κλίμα και ενώ αυξάνονται και πληθύνονται οι δημοσκοπήσεις που φανερώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ και λίγες μονάδες μπροστά από το ΚΚΕ ( ακόμα), παραμονή της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης, φρόντισε να "κλειδώσει" ότι θα βρεθούν ακόμα πιο κοντά προς την έξοδο. 

Με προσωπική επίθεση στην βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου δια του facebook, εξαγρίωσε τα στελέχη της Τάσης των 6+6, πιθανώς για να βεβαιωθεί ότι στη σημερινή κρίσιμη πανελλαδική Συνδιάσκεψή τους, δεν θα αποφασίσουν να δώσουν και άλλο χρόνο στον υπό διάλυση, ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την πλευρά της η κ. Αναγνωστοπούλου με σχετική της ανάρτηση τόνισε ότι δεν θα μπει σε προσωπική αντιπαράθεση με τον "σύντροφο Πολάκη"

Σημειώνεται ότι υπέρ της κυρίας Αναγνωστοπούλου στον καυγά της με τον πολιτικό μέντορα του νέου προέδρου, τάχθηκε δημόσια, ο Νάσος Ηλιόπουλος, γράφοντάς της στο προσωπικό της προφίλ: "Μαζί σου Σία!". 

Πληροφορίες φέρουν τον Στ. Κασσελάκη να πήρε πρωτοβουλία πυροσβεστική χθες, μιλώντας με αμφότερους τους βουλευτές , οι οποίοι μίλησαν και μεταξύ τους. Δεν οφείλεται σε "παρεξήγηση" το εκρηκτικό  κλίμα, είναι δομικά όσα χωρίζουν την Ομάδα Αχτσιόγλου με τους πολάκηδες, συνεπώς, μάλλον στο κενό θα πέσει και αυτή η παρέμβαση "μπαλώματος".

Ερώτημα το πότε θα φύγουν και όχι το εάν

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζουν οι "6+6" , με το ερώτημα πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr,  να είναι το πότε και όχι το εάν, θα αποχωρήσουν. 

Ακόμα και αν δεν βγει λευκός καπνός από την πανελλαδική τους συνδιάσκεψη σήμερα ( όπερ και το επικρατέστερο σενάριο), αλλά κλωτσήσουν το τενεκεδάκι των αποφάσεων, λίγο παρακάτω: ο δρόμος τους προς την έξοδο είναι  ανεπίστρεπτος.

Ένα ακόμα "ορόσημο" για την ανακοίνωση των αποφάσεών τους, της αποχώρησής τους για την ακρίβεια,  είναι πιθανότατα η νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μείζον αυτή τη στιγμή για τους 6+6 δεν είναι το εάν θα αποχωρήσουν συντεταγμένα ή σε διαφορετικές ταχύτητες από τη στιγμή που οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί και θα αφορούν όλη την ομάδα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments