....

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ένα καινοτόμο νέο χάπι έδειξε αξιοσημείωτες ιδιότητες στην εξαφάνιση καρκινικών όγκων, αφήνοντας την ίδια στιγμή τα υγιή κύτταρα ανεπηρέαστα. Ο λόγος για το χάπι με την ονομασία AOH1996 που στοχεύει μια συγκεκριμένη εκδοχή μιας πρωτεΐνης, την PCNA η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιγραφή του DNA.

Ο Vincent Chung, κύριος ερευνητής στην κλινική δοκιμή., πρόσθεσε: Με τη στόχευση του PCNA, αναστέλλουμε τον πολύπλοκο μηχανισμό που σταματά την κυτταρική ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε τα καρκινικά κύτταρα ή τουλάχιστον να τα επιβραδύνουμε.

 

Στόχος της κλινικής δομής, είναι να προσδιοριστεί η μέγιστη ανεκτή δόση του ερευνητικού χαπιού, AOH1996, και να αξιολογηθεί το φάρμακο για προκαταρκτική αποτελεσματικότητα. Στους επιλέξιμους ασθενείς περιλαμβάνονται ενήλικες με συμπαγείς όγκους που δεν έχουν βρει αποτελεσματικές τις συνήθεις θεραπείες. Οι συμμετέχοντες ασθενείς θα κληθούν να λαμβάνουν το φάρμακο σε μορφή χαπιού δύο φορές την ημέρα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments