....

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑ -Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

 

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών παραχώρησε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και επί σειρά ετών επικοινωνιολόγος της ΝΔ Γιάννης Λούλης, κάνοντας μεταξύ άλλων μια δήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα που προκαλεί αίσθηση.

 

Μιλώντας για το νέο βιβλίο του «Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση» ο Γιάννης Λούλης αναφέρει για τον πρωθυπουργό ότι «είναι εδώ για να μείνει». Λέει συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά ότι «ο Τσίπρας είχε για πολύ λίγο μια φρεσκάδα, την οποία όμως έχει χάσει πλέον. Είναι γνήσιο τέκνο της παρακμιακής περιόδου που βιώνουμε. Ζητούμενο για τον ίδιο τώρα είναι να αφήσει τις μεγαλοστομίες και να υπηρετήσει τον ρεαλισμό, στον οποίο πρόσφατα προσχώρησε».

«Φυσικά είναι εδώ για να μείνει. Διότι τα δύο πρώην κυρίαρχα κόμματα παραμένουν απωθητικά. Και διότι έχει κάποιες δικές του δυνάμεις, συν βεβαίως σοβαρές αδυναμίες. Κύρια αδυναμία του είναι ότι ρέπει προς επιπόλαιες αντιδράσεις. Είναι όμως σίγουρα ένας δρομέας αντοχής», προσθέτει. Συμπληρώνει δε, ερωτηθείς σχετικά με την κεντροαριστερά πως «ό,τι απομένει από το ΠΑΣΟΚ είναι τοξικό. Γι’ αυτό το μεγαλύτερο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στο εκλογικό σώμα, θα στρέφεται κυρίως στον Τσίπρα».

Ενδιαφέροντα είναι και όσα είπε για τη ΝΔ την οποία χαρακτηρίζει παραδοσιακά Δεξιά. Λέει χαρακτηριστικά: «η ΝΔ δεν έγινε ποτέ, στην μετακαραμανλική εποχή, ένα γνήσιο κεντροδεξιό κόμμα. Παρέμεινε μια παραδοσιακή Δεξιά. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο μόνος ηγέτης της που ανοίχτηκε στον μεσαίο χώρο. Όμως, το άνοιγμα αυτό ήταν επιφανειακό από την ώρα που δεν άλλαξε συθέμελα το κόμμα του, συγκρουόμενος με τα βαρίδια του. Ο Σαμαράς ήταν η επιτομή της δεξιάς στροφής. Με υπόγειους συνομιλητές της Χρυσής Αυγής και ακραία δεξιά στελέχη. Ο νυν αρχηγός του κόμματος μπορεί να έχει ένστικτα στροφής προς το Κέντρο, όμως τον έχει καταπιεί το κόμμα του».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments