....

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟSOS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΆΓΡΑ-ΒΡΥΤΤΩΝ- ΝΗΣΙΟΥ

Ο Σύλλογος νεοSOS με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι έχει πλέον τη χρήση του Κέντρου Ενημέρωσης Υγροτόπου Άγρα-Βρυττών- Νησίου.

Πρόκειται για έναν χώρο που μέχρι το 2011 λειτουργούσε με ενημερώσεις και εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητικών ομάδων αλλά και επισκεπτών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρέμεινε εγκαταλελειμμένο από το Δήμο, όπως και οι άλλες εγκαταστάσεις (κιόσκι, παρατηρητήριο). Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογός μας μπορεί να αξιοποιήσει το χώρο με ανάλογες δράσεις αφού και τη διάθεση αλλά και το επιστημονικό δυναμικό διαθέτει. Σε αυτήν την κατεύθυνση και αφού γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης, ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να «ανοίγουμε» κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα το Κέντρο. Αρχίζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Μάρτη (8/3/2015). Το πρόγραμμα αυτών των Κυριακών θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση και πιλοτικά:
• Προβολή παρουσίασης του Υγροτόπου, της περιοχής, του Εδεσσαίου ποταμού και ότι άλλο κρίνουμε ενδιαφέρον.
• Ορνιθοπαρατήρηση
• Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά
Ελπίζουμε στην ανταπόκριση και στη στήριξη από μέλη και φίλους του Συλλόγου, πολίτες που αναγνωρίζουν την αξία της συμμετοχής και εκτιμούν τη σημασία της αλληλεπίδρασης φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Μα πάνω από όλα αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο μας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments