WWW.TASTV.GR

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 

“Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”
Σε ξέρουμε! Τόσο χρόνια πια, είσαι πάντα απέναντί μας. Δεν μας εκπλήσσεις καθόλου. Σταθερή στις απόψεις σου. Να μειωθεί η στάθμη της Βεγορίτιδας! Με όποιο κόστος για το περιβάλλον. Βρεθήκαμε στην αίθουσα της Βουλής, εμείς να καταθέτουμε τις καταγγελίες για τα λύματα στον Σολού, για την ρύπανση της λίμνης, για την τοξικότητα των υδάτων, για τις τραγικές επιπτώσεις της μείωσης της στάθμης στο περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή. Και συ να θες να υποστηρίξεις τις θέσεις σου. Και να μην στο επιτρέπουν! Και από όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα, μονάχα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής και ο νυν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Πρώιος, να υπερασπίζονται το δικαίωμα του λόγου σου, στον ναό της Δημοκρατίας, ασχέτως αν διαφωνούσαμε με τις θέσεις σου.

Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός για να κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, ή βαρύγδουπους τίτλους “Γραφείο τύπου Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου”. Εμείς θα σε λέμε  Διαμάντω. Και δεν θα μπαίναμε στον κόπο ν απαντήσουμε στο δελτίο τύπου σου, αν ολόκληρο απ την αρχή ως το τέλος δεν ήταν ένα ντελίριο ψεμάτων, με μία και μόνη αλήθεια μέσα σ αυτό. Ο διαχρονικός σου πόθος να μειωθεί η στάθμη της Βεγορίτιδας. Γι αυτό και προσφεύγεις σε συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος του ΣΠΒ.
Ψέμα πρώτο. “Ειμαστε αναγκασμένοι ν απαντήσουμε στο δημοσίευμα που κατηγορεί τους αγρότες του Δήμου μας για μία ακόμη φορά”. Στο δημοσίευμα αναφέρουμε πως, “υπάρχει ένας σε κάθε χωριό”. Και εμείς γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των αγροτών δεν διακατέχονται από την απληστία των ελαχίστων. Κι εσύ δεν βρήκες μια λέξη να αρθρώσεις εναντίον των εμπρηστών και των καταπατητών. Η μη καταδίκη, είναι στήριξη. Είναι αυτοί οι εμπρηστές κι όσοι δεν καταδικάζουν που σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψη των αγροτών της περιοχής, όχι ο ΣΠΒ.

Όσον αφορά τα ψεύδη περί σιωπής για την ρύπανση από την ΔΕΗ και την μείωση της στάθμης απ αυτήν, παραθέτουμε την καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που εμείς προσφύγαμε. «Παράβαση κράτους μέλους - Οδηγία 76/464/ΕΟΚ - Ρύπανση των υδάτων - Παράλειψη μεταφοράς της στο εσωτερικό δίκαιο. Συνεκδικασθείσες υποθέσεις C-232/95 και C-233/95. European Court Reports 1998 I-03343 ECLI identifier: ECLI:EU:C:1998:275». Σύντομα με νέα προσφυγή και για τις καταπατήσεις.

 Όσο αφορά τα ψέματα του “γραφείου τύπου” ότι κανείς δεν μιλάει για τα αστικά λύματα που καταλήγουν στην λίμνη, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Πρόεδρο του Συλλόγου και υποψήφια με τον Κ Θεοδωρίδη, την παρέμβασή μας στην τελετή ορκωμοσίας του εν λόγω Δημάρχου, τα εκατοντάδες δημοσιεύματα στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο, τις συσκέψεις που προκαλέσαμε στο υπουργείο περιβάλλοντος. Την επιβολή απαγόρευσης κολύμβησης, όταν σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια, αποδεικνύαμε την τοξικότητα των υδάτων; 

Που ήταν τότε το σημερινό “γραφείο τύπου” να πάρει θέση. Στα παρασκήνια, να μεθοδεύει την μείωση της στάθμης, την ώρα ακριβώς που εμείς με δύο μηνυτήριες αναφορές στην εισαγγελία περιβάλλοντος καταγγέλαμε την ρύπανση της λίμνης Βεγορίτιδας.

Ο ΣΠΒ δεν μέμφεται τους αγρότες της περιοχής με τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. Καταγγέλλει τους ελάχιστους “γνωστούς - αγνώστους’’ που καίνε μεθοδικά κάθε χρόνο, τους καλαμιώνες και την επομένη οργώνουν τα καμένα, με απρόβλεπτες συνέπειες στο οικοσύστημα, σε μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Και παραμένουν ατιμώρητοι. Ψιλά γράμματα για το λαλίστατο  “γραφείο τύπου”, που τηρεί σιγή ιχθύος για το οικολογικό έγκλημα. Όμως εμείς ξέρουμε, η σιωπή είναι συνενοχή!

Καλούμε το “Γραφείο Τύπου Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου” ( Διαμάντω σε σένα μιλάμε) ν ανακαλέσει τα όσα συκοφαντικά και ψευδή αναφέρονται στο δελτίο τύπου τους, κατά του ΣΠΒ, να ξεχάσει μια και καλή τα σχέδιά του για μείωση της στάθμης της Βεγορίτιδας, σε μια εποχή ανομβρίας, που θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και το οικοσύστημα. Καλούμε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα όσα ψευδή και χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον του συλλόγου αναφέρει. Να καταδικάσει, έστω και τώρα, τους εμπρηστές και καταπατητές, που δρουν σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον σας.

P.S: Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

 

 

Παρακάτω το δελτίο τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου

Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στο δημοσίευμα που κατηγορεί τους αγρότες του Δήμου μας για μια ακόμη φορά.

Κανένας από όλους αυτούς που υπερασπίζονται την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας δε μίλησε όταν η ΔΕΗ έπαιρνε εκατομμύρια κυβικά νερό για τους πύργους ψύξης, κανένας δε μίλησε, ούτε διαμαρτυρήθηκε όταν η ΔΕΗ, αλλά και άλλα εργοστάσια της περιοχής, έριχναν και ρίχνουν τα λήμματά τους μέσω του Σουλού στη λίμνη Βεγορίτιδα, κανένας δε μίλησε και δε μιλάει για τα αστικά λήμματα όλης της περιοχής και όχι μόνο, που καταλήγουν στη λίμνη Βεγορίτιδα, κανένας δε μίλησε όταν η λίμνη Βεγορίτιδα πλημύριζε αγροκτήματα και καλλιέργειες αγροτών της περιοχής μας, στους οποίους έχουν δοθεί τίτλοι κυριότητας από την Ελληνική Πολιτεία και πληρώνουν μεγάλα ενοίκια στο Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα που η κατάσταση σταθεροποιείται, η λίμνη Βεγορίτιδα έρχεται στα κανονικά της όρια, που αποδεσμεύει υποδομές και χωράφια των αγροτών, προσπαθούν κάποιοι, κάποιοι λίγοι και μάλιστα εκτός περιοχής Αμυνταίου, να κατηγορήσουν ευθέως τους αγρότες, κι αν είναι δυνατόν να τους κατηγορούν επειδή καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελληνική Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι φορείς της περιοχής να διασφαλίσουν τη στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας σε τέτοιο σημείο που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της λίμνης, αλλά και τα χωράφια, τις καλλιέργειες και τις υποδομές των παραγωγών της περιοχής μας.  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 

82852269-153980339362392-4405634227962380288-n

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments