....

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ;» (VIDEO)

Στην αναλυτική αναφορά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, ενάμιση χρόνο τώρα είχατε πρωταγωνιστήσει, εσείς και τα στελέχη σας, στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.

»Είχατε αγκαλιάσει ακραίους, κάποια από τα στελέχη σας μας έλεγαν μειοδότες, προδότες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας τις επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα απειλητικά σημειώματα με σφαίρες στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, κύριο Κοτζιά. «Και εσείς πρωτοστατήσατε στην κριτική περί προδοτικής συμφωνίας. Τώρα, είναι καλή η συμφωνία των Πρεσπών ε;. Το λέει ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων», είπε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ο Αλ. Τσίπρας.

«Η υποκρισία κάποια στιγμή πληρώνεται»

«Η υποκρισία κάποια στιγμή πληρώνεται και θα το βρείτε μπροστά σας», ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. «Αλλά -συνέχισε- το πιο σημαντικό είναι ότι το λέτε και εσείς, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λονδίνο μετά την επικοινωνία σας με τη Βρετανή πρωθυπουργό. Βγήκε ανακοίνωση που χαιρετίζει τη δέσμευσή σας να τηρήσετε στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι το σχετικό απόσπασμα εσείς επιλέξατε να το λογοκρίνετε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που, ειρήσθω εν παρόδω, έχετε πάρει και την ευθύνη. Γιατί το αποκρύψατε; Το διαψεύδετε; Είναι fake news από τη Downing Street αυτό;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη για να συνεχίσει:

«Εγώ κύριε Μητσοτάκη χαίρομαι που ως πρωθυπουργός τηρείτε την εθνική γραμμή για μια εθνικά επωφελή συμφωνία, που αναβαθμίζει τη Μακεδονία μας και τα εθνικά συμφέροντα. Αλλά σας το είχα πει και τώρα επιβεβαιώνομαι. Θα βρείτε μπροστά σας όλα όσα κάνατε και όσα είπατε για τις Πρέσπες.Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν, με αυτούς που παραπλανήσατε και εξαπατήσατε εσείς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος σας», έκλεισε το σχετικό απόσπασμα.

«Δεν είπατε κουβέντα για το Κυπριακό την ημέρα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο»

Μετά την κριτική του για τη στάση της κυβέρνησης στο «Μακεδονικό» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον πρωθυπουργό ότι ήταν, απόψε, «πολύ φειδωλός στα εθνικά μας θέματα. Ποιος δεν θέλει καλή γειτονία, ποιος δεν θέλει ειρήνη; Όμως δεν είπατε κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα», κάνοντας αναφορά και στα τουρκικά γεωτρύπανα. «Δεν είπατε κουβέντα για την τήρηση του διεθνούς δικαίου. Δεν είπατε κουβέντα για το Κυπριακό την ημέρα της επετείου της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο», παρατήρησε επίσης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments