....

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

«Ο Ράντεφ δεν δέχεται την ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας εις βάρος της ιστορίας μας»
 
 
 
Σεπτέμβριος 18, 2019. 22:45
 
 
Ο επόμενος μήνας μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας  για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, καθώς το Συμβούλιο της ΕΕ μπορεί να αποφασίσει να ανοίξει συνομιλίες για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
  
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ κατά την έναρξη της συνάντησης του με Βουλγάρους εκπροσώπους της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Εκπαιδευτικές  και Ιστορικές Υποθέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
 
 
 
Ο πρόεδρος Ράντεφ πρόσθεσε ότι εάν μέσα σε ένα μήνα, τα μέλη της Επιτροπής βεβαιώσουν ότι θα επιλυθούν όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα- ιστορικά γεγονότα, προσωπικότητες, διόρθωση σχολικών βιβλίων, επιγραφές σε μουσεία,  μνημεία, αναφορές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, τότε η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πολιτικής της άνευ όρων στήριξης  για τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
 
Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβεί, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη μια νέας εθνικής θέσης με σαφείς απαιτήσεις και κριτήρια για την υποστήριξη του εθνικού συμφέροντος της Βουλγαρίας,  και αυτό θα πρέπει  να συμπεριληφθεί ρητά στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ως προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ.
 
 
Το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να γνωρίζει και αυτή τη νέα θέση, πρόσθεσε ο Ράντεφ.
 
 
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία συνάντηση της Μικτής Επιτροπής Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Υποθέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας είναι ανησυχητική.
 
 
Ο πρόεδρος είναι της γνώμης ότι ο ρυθμός προόδου της Επιτροπής υστερεί πολύ από την εξέλιξη της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
 
 
dnes.dir.bg
 
 
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments