....

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ

Smart Fingerprint - Από τα smartphones στο αυτοκίνητο: η Hyundai αποκαλύπτει - πρώτη παγκοσμίως - την Έξυπνη Τεχνολογία Δακτυλικών Αποτυπωμάτων, που διευκολύνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου – και μάλιστα με αυξημένη ασφάλεια - με βάση το δακτυλικό αποτύπωμα του οδηγού.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους και να τα βάζουν μπρος, χωρίς να χρησιμοποιούν το κλειδί του αυτοκινήτου, παρέχοντας μάλιστα τη μέγιστη διαθέσιμη ασφάλεια. Και αυτό γιατί τα «ασύρματα» συστήματα που ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά μας, μπορούν να παραβιαστούν από... high tech «επαγγελματίες» που διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό. Εδώ, λοιπόν, οι Κορεάτες ανεβάζουν την ασφάλεια κατά ένα επίπεδο, βάζοντας μία δικλείδα που θα είναι πιο δύσκολο να παρακαμφθεί. Η εταιρεία θα εφαρμόσει την εν λόγω τεχνολογία αρχικά στο SUV Santa Fe.
 
Για να ξεκλειδώσει το όχημα ο οδηγός πρέπει να τοποθετήσει το δάκτυλό του στον αισθητήρα που βρίσκεται στη λαβή της πόρτας. Στη συνέχεια μπορεί να εκκινήσει εύκολα το όχημά του αγγίζοντας το μπουτόν της μίζας, που είναι επίσης εξοπλισμένο με αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 
Η τεχνολογία παρέχει επίσης ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον οδήγησης αντιστοιχίζοντας πληροφορίες για τις προτιμήσεις του οδηγού με δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπου το όχημα προσαρμόζει αυτόματα τις θέσεις καθισμάτων, τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και τις γωνίες των καθρεπτών ανάλογα με τον οδηγό του οχήματος.

 


 
Στο μέλλον, η Hyundai Motor σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας για να επιτρέψει την αυτοματοποιημένη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της θέσης του τιμονιού και πολλών άλλων χαρακτηριστικών που θα είναι προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του οδηγού.
 
Η Hyundai εξέτασε διεξοδικά τα θέματα ασφαλείας της τεχνολογίας έξυπνων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με το σύστημα αναγνώρισης χωρητικότητας, το οποίο ανιχνεύει τυχόν διαφορές στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορα μέρη του δακτύλου, η τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποτρέπει αποτελεσματικά τα πλαστά δακτυλικά αποτυπώματα. Η πιθανότητα να αναγνωρίσει η τεχνολογία ένα δακτυλικό αποτύπωμα άλλου ατόμου ως αυτό του οδηγού, είναι μόνο 1 στις 50.000 καθιστώντας το πέντε φορές πιο ασφαλές από τα συμβατικά κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων κλειδιών.
 
Η Hyundai θα εφαρμόσει την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων σε επιλεγμένες αγορές και θα επεκταθεί σταδιακά στις υπόλοιπες αγορές. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συνεχίσει να εφαρμόζει παρόμοιες τεχνολογίες στα οχήματά της.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments