....

ΟΔΗΓΌΣ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΈΝΟΥΣ

Οδηγό φορολογικής επιβίωσης για τους πολίτες, τους λογιστές και τους υπαλλήλους, με στόχο τη σωστή κατανόηση

των διοικητικών διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει απαντήσεις σε περισσότερα από 105 ερωτήματα, τα οποία καλύπτουν τις ακόλουθες ενότητες:

- τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε δημόσια έγγραφα

- την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής επικυρωμένων εγγράφων

- τη διαδικασία βεβαίωσης του γνησίου υπογραφής

- τα μέσα απόδειξης των στοιχείων ταυτότητας των πολιτών αλλά και στην εκπροσώπησή τους στις διοικητικές αρχές από δικηγόρους

- τις υπηρεσίες και τους φορείς που διενεργούν μεταφράσεις

- την επικύρωση υπογραφής σε αλλοδαπά δημόσια έγγραφα.

Συντάκτες του οδηγού είναι η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα, το οποίο υπογράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, «η ύλη του εγχειριδίου έχει επικαιροποιηθεί με την προσαρμογή της στις μεταβολές της νομοθεσίας περί των διοικητικών διαδικασιών και έχει εμπλουτιστεί με νέα ερωτήματα, η πλειοψηφία των οποίων έχει προκύψει από την καθημερινή διαχείριση ερωτημάτων, παραπόνων και υποδείξεων πολιτών και υπαλλήλων, καθώς και τις αντίστοιχες απαντήσεις».

Διαβάστε ολόκληρο το εγχειρίδιο πατώντας εδώ…

Tι αλλάζει από το 2015



Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκΑλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015 των οποίων κρύβουν παγίδες πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.

Οι επτά από αυτές τις αλλαγές, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο, φέρνουν επιβαρύνσεις, ενώ οι πέντε συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.

Οι αλλαγές αφορούν μισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογουμένους με εισοδήματα από ενοίκια, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζομένους με «μπλοκάκια», καθώς και όλους όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις αλλαγές στην φορολογία το 2015

 

 

http://www.zougla.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments