....

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Το «πράσινο φως» για δύο εμπροσθοβαρείς δράσεις από το νέο ΈΣΠΑ,

ύψους 100 εκατ. ευρώ έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Ο  κ. Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε τις δράσεις με ανάρτηση του
στο προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook, αναφέροντας ότι είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την ανάταξη της οικονομίας, καθώς και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας που είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την ανάταξη της ελληνικής Οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενεργοποιούμε δύο σημαντικές εμπροσθοβαρείς δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100εκ. ευρώ, με την προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων.
Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν:
- Την Μικρή και Μεσαία Επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ , ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής Δημόσιας δαπάνης.
- Το Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα άνεργους συμπολίτες μας, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης , συνολικoύ ύψους χρηματοδότησης 50 εκ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments