....

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

 

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2020

Α.Π:10756

 

ΠΡΟΣ:

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ
  • ΜΜΕ

 

 

 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ!

 

Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και είμαστε ακόμα στην αρχή, τα δύσκολα είναι μπροστά. 60.000 κρούσματα, πάνω από 200 ασθενείς στις ΜΕΘ, εκατοντάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχουν το θράσος να επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιο συστήματος υγείας. Θράσος, γιατί είναι οι ίδιοι που από όποια θέση και αν βρέθηκαν, φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά και να δημιουργήσουν τα «πεπερασμένα όριά του». Θράσος γιατί την ίδια στιγμή που επικαλούνται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας για να επιβάλλουν lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, ισχυρίζονται ότι το δημόσιο σύστημα είναι θωρακισμένο. Θέλουν να αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο, φυσικό φαινόμενο το άθλιο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας που δεν μπορεί να αντέξει ταυτόχρονα «2 ασθένειες». Να αποδεχτούμε ως δεδομένο και φυσικό φαινόμενο να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και το μετρό, επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι μέσα μαζικής μεταφοράς άρα θα υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα  χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία.

Αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κερδίσαμε στο πρώτο κύμα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, άδραξε την ευκαιρία για να τρέξει τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων. Νομοθέτηση 10ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το καθολικό lockdown παρουσιάζεται ως αναπόφευκτο γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, «αραίωσης» των μαθητών στα σχολεία, αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, και όχι την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία, να επικαλείται την ατομική ευθύνη, ακόμα και την πιθανή μετάλλαξη του ιού, εξαφανίζοντας από το κάδρο την ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους τους. 

Δεν είναι ατομική ευθύνη η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν είναι ατομική ευθύνη η κατάσταση στους χώρους δουλειάς που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης.

Συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την πανελλαδική κραυγή αγωνίας των συναδέλφων. Αρνείται να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις που προβάλλαμε από την πρώτη στιγμή.

Απόδειξη, η τελευταία τροπολογία που ψήφισε. Ακόμα και τώρα αρνείται να προσλάβει όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, αρνείται να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς που υπηρετούν στα νοσοκομεία. Προσλαμβάνει με κατεπείγουσες διαδικασίες 300 μόνιμους γιατρούς μόνο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από τους οποίους οι 100 αρχικά προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της κρίσης τους για μόνιμη θέση στο ΕΣΥ αλλά αρνείται να διορίσει το σύνολο των υποψηφίων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ως τώρα. Η κυβέρνηση αγοράζει υπηρεσίες και μπουκώνει με ζεστό κρατικό χρήμα τον ιδιωτικό τομέα υγείας, του χαρίζει απλόχερα «κίνητρα, ωφελήματα και φορολογικές διευκολύνσεις», αντί να τον επιτάξει χωρίς αποζημιώσεις και να τον εντάξει σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

                                                              

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

 

Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης.

Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά.

Απαιτούμε:

  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Διορισμός σε μόνιμες θέσεις ΟΛΩΝ των γιατρών για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί έως τώρα, με κατεπείγουσες διαδικασίες και έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων (πτυχίο, τίτλο ειδικότητας). Κανείς δεν περισσεύει.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι απεργοκτόνες διατάξεις που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Αγωνιστικοί σταθμοί:

  • 12 Νοεμβρίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους και στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Κ.Υ., με μορφές που θα αποφασίσουν οι Ενώσεις σε συνεννόηση με τα αντίστοιχα Πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων.
  • 17 Νοέμβρη: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση ότι θα τις απαγορεύσει.
  • 26 Νοέμβρη: Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments