....

ΩΧ... ΗΛΕΚΤΡΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 9.15΄μ.μ.

«ωχ...ΗΛΕΚΤΡΑ», στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

- Παρωδία του Αλέξη Καλλίτση με τον Π. Φιλιππίδη

Την κωμωδία του Αλέξη Κιλίτση «ωχ… Ηλέκτρα», με τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρουσιάζει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. σε συνεργασία με τις «Θεατρικές Επιχειρήσεις Αφοι Τάγαρη», την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 9.15΄ μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών. 

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: απευθύνεται δηλαδή σε… ψυχολόγο(!), καθώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να βρει μόνη της λύση στα προβλήματά της.

Έτσι λοιπόν προβληματισμένη και φορτισμένη μετά το θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, τον οποίο σκότωσε η μητέρα της, Κλυταιμνήστρα μαζί με τον εραστή της, Αίγισθο, περιμένει τον αδερφό της, Ορέστη, να γυρίσει έπειτα από χρόνια απουσίας και να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα τους. Πραγματικά, ο Ορέστης έρχεται μαζί με το φίλο του, Πυλάδη, και παρέα με τον Παιδαγωγό του σκαρφίζονται διάφορους τρόπους εκδίκησης.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού, Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς.

Διανομή:

Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης,  Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης,  Κυριάκος Μαρκάτος.

Τιμή  Εισιτηρίου: Προπώληση 15 €, Ταμείο 18 €.

ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές, παιδιά, πολύτεκνοι: 10 €.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Πνευματικό Κέντρο, Κ. Ασμανίδη 2 – Γιαννιτσά.

Τηλ. 2382084381-2.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments