....

ΟΙ 5 ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Εσένα κορίτσι που σου έχουν ψήσει το ψάρι στα χείλη, ήρθε η ώρα να γελάσεις με την καρδιά σου.Κωμωδίες υπάρχουν πολλές,

ρομαντικές κομεντί ακόμα περισσότερες, εμείς διαλέξαμε αυτές που συνδυάζουν το κοριτσίστικο πνεύμα, με τη γυναικεία εξυπνάδα (ακόμη κι όταν αυτή είναι καλά κρυμμένη), τις killer ατάκες και καμιά φορά την –απαραίτητη- πανουργία. Bitchy, ρομαντικές και πολύ αστείες, αυτές είναι οι 5 κωμωδίες που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δει μέχρι τα 30.

1.Clueless

Ένας συνδυασμός κωμωδίας και ρομάντσου, το Clueless αποτέλεσε κοριτσίστικο κωμικό ορόσημο για την δεκαετία του ’90. Η Alicia Silverstone στον καλύτερο της ρόλο, υποδύθηκε την καλοαναθρεμμένη Καλιφορνέζα έφηβη με ταλέντο στα συνοικέσια. Όσο ψάχνει το τέλειο αγόρι για να αποκαταστήσει τις φίλες της (μιλάμε για αποκατάσταση λυκειακού βεληνεκούς, έτσι;), η ίδια δυσκολεύεται να βάλει σε τάξη τα δικά της συναισθήματα και τα ‘θέλω’ της.

Στην ταινία συμπρωταγωνίστησαν με έναν από τους πρώτους αναγνωρίσιμους ρόλους στην καριέρα τους ο συμπαθής κι εντελώς baby faced εκεί Paul Rudd, αλλά και η αδικοχαμένη -μια δεκαετία αργότερα - Brittany Murphy. Με ατάκες που έμειναν κλασσικές στην original αγγλική τους εκδοχή (As if!) αυτή η μεταμοντέρνα εκδοχή της ‘Εμμα’ της Jane Austen, από το μακρινό 1815, αποδείχτηκε πολύ πιο επίκαιρη και τρυφερά αληθινή απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς.

2.Το Ημερολόγιο της Βridget Jones – 2001

Η φανατικοί του υπερ επιτυχημένου βιβλίου είχαν πολλές αντιρρήσεις αρχικά για το casting της Renée Zellweger, οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν με το που κυκλοφόρησε η ταινία. Η Zellweger όχι μόνο πήρε τα κιλά που ήταν απαραίτητα για να παίξει την φανατική καπνίστρια, ροδαλή Αγγλίδα outsider με το κοριτσίστικο ημερολόγιο, αλλά πήρε όλη την ταινία πάνω της και κατάφερε να γίνει η απόλυτη Bridget Jones σε ένα ρόλο που την έφτασε μέχρι τα Οσκαρ.

Λογικότατη η επιτυχία ενός στόρι που θέλει την στρουμπουλή και ακαταμάχητα αστεία πρωταγωνίστρια, να κερδίζει την καρδιά του βρετανού μορφονιού Colin Firth με μια παράκαμψη από τον Hugh Grant, επιβεβαιώνοντας ότι ο έρωτας δεν ‘μασάει’ με επιπλέον κιλά, έλλειψη αυτοπεποίθησης, ούτε καν με το πιο αξιολάτρευτο lip-synching αυτολύπησης που έχουμε δει ποτέ σε ταινία!

3.Love Actually – 2003

Θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχει αυτή η κυρίως… ρομαντική κωμωδία στη λίστα μας. Υπάρχουν λόγοι! Ο Richard Curtis, ο άνθρωπος ‘εργοστάσιο’, που έγραψε τις διασημότερες και πιο αγαπημένες ρομαντικές κωμωδίες της τελευταίας 20ετίας (Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία, Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, το Ημερολόγιο Της Bridget Jones) έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με αυτό το φιλμ μαζεύοντας εθνική ομάδα Βρετανών ηθοποιών, κυριολεκτικά! Μια από τις ωραιότερες σκηνές που αφορά τον χαρακτήρα της Juliet (Keira Knightley), μιας νιόπαντρης κοπέλας η οποία μόλις έχει ανακαλύψει ότι ο καλύτερος φίλος του άντρα της είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της. Ένα βράδυ φτάνει στο κατώφλι της και στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τη συστολή του, της αποκαλύπτει τα πραγματικά του αισθήματα χρησιμοποιώντας κάρτες που έχει ζωγραφίσει ο ίδιος. Λιγότερο ζαχαρένιο απ’ ότι θα μπορούσε να είναι και με πολύ αστείο γουστόζικο χιούμορ.

4.Mean Girls – 2004

11 χρόνια πριν (φαίνεται άλλωστε κι από τις μπότες που φοράει η Lohan..!) όταν ακόμα η Lindsay Lohan ήταν η πιτσιρίκα με λαμπρό μέλλον μπροστά της κι όχι το καμένο party-animal χωρίς εσώρουχο, έπαιξε σε αυτή την πανέξυπνη κωμωδία δια χειρός Tina Fey. Τα ‘Κακά Κορίτσια’ του τίτλου, καμία σχέση με ….. αυτά:αποτελούν την κλίκα των όμορφων, δημοφιλών, όχι απαραίτητα και έξυπνων, κοριτσιών που κάνουν τα αγόρια ότι θέλουν και όλες οι υπόλοιπες θέλουν να τις κάνουν παρέα.

Είναι οι ‘Γκόμενες’ δηλαδή. Enter η Lindsay η οποία έχει πνεύμα, ήρεμη δύναμη κι εκεί που τις κάνει άνω-κάτω αρχικά, τις μεταμορφώνει από χαζοβιόλες εγωίστριες καρικατούρες στα σωστά κορίτσια που κρύβουν μέσα τους. Το επίτευγμα είναι ότι αυτή η ‘διαδικασία’ δεν χάνει καθόλου στο fun, κι αυτό που η σεναριογράφος-είδωλο Fey καταφέρνει, είναι να πείσει ότι ‘καλή’ δε σημαίνει απαραίτητα βαρετή!

5. «9 με 5» – 1980

Το throwback της λίστας, είναι αυτή η υπέροχη φεμινιστική κωμωδία του 1980 για τρεις φίλες και συναδέλφους, οι οποίες κατατροπώνουν το σοβινιστικό γουρούνι αφεντικό που της καταπιέζει και παρενοχλεί με όλους τους μη πολιτικά ορθούς τρόπους που μπορεί να φανταστεί κανείς! 

Ο κύριος παίρνει αυτό που του αξίζει και τα κορίτσια με αρχηγό τη Jane Fonda και μια υπέροχη Lily Tomlin κάνουν χαμό! Τρελή επιτυχιάρα το ομωνυμο τραγούδι από την Dolly Parton.

 

http://www.ladylike.gr/articles/pop_culture/Cinema/oi-5-kwmwdies-poy-prepei-na-dei-mia-gynaika.3393775.html?utm_source=News247&utm_medium=OiGynaikesDiavazoun_home_Main&utm_campaign=24MediaWidget

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments