....

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείνουν από αύριο με τρακτέρ την Εθνική Οδό ενώ το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού σε πολλά σημεία από αύριο και συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψη που έκαναν στη Νίκαια Λάρισας.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κλείνουν με τρακτέρ από την Τετάρτη την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία, ενώ το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Οι αγρότες ζητούν:

  • Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο  
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα  
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

«Να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν ανάγκες κι όχι λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της Πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών στη Νίκαια.

 

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας δήλωσε πως μεταξύ των προτάσεων είναι να βγουν με οχήματά τους στην Εθνική Οδό και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα καλέσουν και τους πολίτες να σταθούν στο πλάι τους.

«Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω», ανέφερε ο κ. Μαρούδας σημειώνοντας πως θα πρέπει να καταλήξουν άμεσα σε αιτήματα και να αποσταλούν στην κυβέρνηση με τους ίδιους να ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό. «Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε», κατέληξε ο ίδιος.

 

Αγρότες σε σύσκεψη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)
Αγρότες σε σύσκεψη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)
Αγρότες σε σύσκεψη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)
Αγρότες σε σύσκεψη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)
Αγρότες σε σύσκεψη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments