....

ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού, με αφορμή

το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ και τις αμοιβές των Σταύρου Θεοδωράκη, Κώστα Βαξεβάνη και Κώστα Αρβανίτη από την κρατική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια. 

Όλα ξεκίνησαν με την κριτική του Ποταμιού στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δηκτικά σχόλια για «σπατάλες του παρελθόντος», υπονοώντας τόσο τους «Πρωταγωνιστές» όσο και το «Μένουμε Ελλάδα» τού βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά.

Το Ποτάμι απάντησε στην πρόκληση και με νέα παρέμβασή του επέστρεψε στο κυβερνών κόμμα τις αιτιάσεις περί σπατάλης, αναφέροντας ονομαστικά τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Κώστα Βαξεβάνη. Σημειώνεται ότι και οι δύο, όπως και ο κ. Θεοδωράκης, είχαν εκπομπή παλαιότερα στην ΕΡΤ, ενώ σήμερα ο πρώτος είναι διευθυντής στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ («Στο Κόκκινο») και ο δεύτερος εκδότης του περιοδικού «Hot Doc».

«Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο “Κόκκινο”, ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ», επισήμανε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Από την πλευρά του ο Κ. Αρβανίτης, επικαλούμενος δημοσιεύματα της εποχής, τόνισε ότι «ο κ. Θεοδωράκης λάμβανε 23.490 ευρώ μεικτά για μία ωριαία εκπομπή, ενώ εγώ λάμβανα 4.226 ευρώ μεικτά, περίπου 2.600 ευρώ καθαρά, για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο».

Συμπλήρωσε ακόμη πως ο ίδιος παραμένει «Στο Κόκκινο» και πως αφήνει τον κ. Θεοδωράκη, «που προσπαθεί να πει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, να πλέει στη θολή μετριότητα του Ποταμιού του».

Ο Κ. Βαξεβάνης εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον ότι «δεν υπήρξε ποτέ καλός δημοσιογράφος» και ότι «υπηρέτησε τα αφεντικά και τρεις στις τρεις ερωτήσεις του στη Βουλή σχετίζονται με τον Μπόμπολα».

Αφού δηλώνει ότι δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλώς αριστερός, τονίζει πως η δική του εκπομπή («Κουτί της Πανδώρας») με 20 εργαζόμενους «που γύριζαν όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ, ενώ μια εκπομπή σου, που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα παραγωγής η ΕΡΤ, ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους, στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ».

Η απάντηση Αρβανίτη

Στην ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο. Πόσο μάλλον την περίοδο της πρωινής ενημέρωσης 2012 - 2013, όταν οι καθαρές αποδοχές μου από την ΕΡΤ, δεν ξεπέρασαν τα 1500, όπως και των άλλων συναδέλφων με βάση την ΣΣΕ». 

Η απάντηση Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης τονίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος, αν και αριστερός, και επισημαίνει ότι δεν εργάζεται στο «Κόκκινο», «άρα μάλλον είναι δύσκολο να με άκουσε κάποιος να λέω πως θα πάω στην ΕΡΤ». Επίσης αναφέρει πως δεν θα πάει στη ΕΡΤ, «και ούτε μου πρότεινε κάποιος να πάω. Αντιθέτως βρίσκομαι στα πρόθυρα συμφωνίας με ιδιωτικό κανάλι».

Τέλος, παραθέτει τα στοιχεία για το «Κουτί της Πανδώρας» στα οποία αναφέρεται πως «"το Κουτί της Πανδώρας", με 20 εργαζόμενους που γύριζε όλο τον κόσμο στοίχιζε 18.000 ευρώ (με δημοσιευμένα στοιχεία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ενώ μια εκπομπή σου που γυριζόταν σε ένα στούντιο και στην οποία πρόσφερε όλα τα μέσα Παραγωγής η ΕΡΤ ενώ εσύ είχες 4-5 δημοσιογράφους στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ».

Επίσης αφήνει και αιχμές για σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, λέγοντας πως «ντροπή είναι να σου αποδίδουν πως ως δημοσιογράφος υπηρέτησες περισσότερο τα αφεντικά και λιγότερο τη δημοσιογραφία. Ντροπή είναι επίσης όταν επιλέγεις την πολιτική, να κάνεις τρεις στις τρεις ερωτήσεις στη Βουλή που σχετίζονται με τον Μπόμπολα».

Nα ρωτήσουν τα στελέχη τους για τις σπατάλες στην ΕΡΤ

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκαν αν το Ποτάμι γνωρίζει τις σπατάλες, που έγιναν στην ΕΡΤ. Και βέβαια τις γνωρίζουμε και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην επαναληφθούν. Αλλά πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο «Κόκκινο», ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ. Αν δεν βρουν άκρη με τα δύο αυτά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε στην διάθεσή τους και για να τους υποδείξουμε και άλλα στελέχη τους, που πρωταγωνιστούν σήμερα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχαν για χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ ΑΕ.

Κατά τα λοιπά περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια ουσιαστική απάντηση στην κριτική που κάναμε στο νομοσχέδιο».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments