....

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΜΠΆΡΚΟΥΛΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΈΚΑΝΕ «ΓΥΑΛΙΆ – ΚΑΡΦΙΆ» ΣΕ ΚΈΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΊΑΣ...

Το καλοκαίρι του 1960 ο Ανδρέας Μπάρκουλης περιόδευε με τον θίασό του στη Μακεδονία και ένας από τους σταθμούς ήταν η Έδεσσα.

Μετά την παράσταση, οι ηθοποιοί βγήκαν να διασκεδάσουν σε μία ταβέρνα όπου έφαγαν και ήπιαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το γλέντι όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε κατάσταση ευθυμίας και μέθης, έφτασαν στον χώρο ενός άλλου τουριστικού περιπτέρου το οποίο βρισκόταν κοντά στους καταρράκτες, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Το μαγαζί ήταν κλειστό, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους ηθοποιούς να αρχίσουν τους χορούς και τα τραγούδια. Πάνω στο κέφι, τραπέζια και καρέκλες άρχισαν να εκσφενδονίζονται στον καταρράκτη, ενώ ο χορός συνεχιζόταν. Σύμφωνα με τον μηνυτή, από την καταστροφή δεν γλίτωσε ούτε η τέντα του τουριστικού περιπτέρου, την οποία πέταξε στα νερά ο «αθεόφοβος ηθοποιός», όπως γράφουν οι εφημερίδες της εποχής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Ακρόπολης»: «ο κ. Μπάρκουλης λόγω …της κεκτημένης του κεφιού, βρήκε άλλον τρόπο διασκεδάσεως: άρπαξε τραπέζια και καρέκλες και τα εκσφενδόνιζε στον καταρράκτη …και οι ηθοποιοί έσπαγαν κέφι!»...
Η λυπητερή Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου κατέθεσε μήνυση εναντίον του δημοφιλούς ηθοποιού. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης καταδικάστηκε ερήμην από το πλημμελειοδικείο της Έδεσσας σε φυλάκιση δύο μηνών, εξαγοράσιμη έναντι 200 δραχμών την ημέρα και πρόστιμο 2.000 δραχμών για ψυχική οδύνη του καταστηματάρχη. Ο ηθοποιός αγνοούσε την καταδίκη, έως τη στιγμή που τον εντόπισαν οι δημοσιογράφοι στο Ρέθυμνο, όπου συνέχιζε την περιοδεία του....
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης αρνήθηκε ότι είχε λάβει μέρος στα έκτροπα και υποστήριξε ότι δεν είχε ακολουθήσει τους συναδέλφους του, καθώς κοιμόταν στο ξενοδοχείο του. Με βάση το ρεπορτάζ, μόλις πληροφορήθηκε τα νέα, γέλασε και κάλυψε τους συναδέλφους του, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με όσα του είχαν πει, δεν είχε γίνει κάτι σοβαρό. Όταν άκουσε όμως ότι θα έπρεπε να καταβάλλει 14.000 δραχμές, αντέδρασε, λέγοντας ότι καλείται να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων ηθοποιών.
Πάντως, ο νεαρός τότε ηθοποιός δεν φάνηκε να τα έβαψε και μαύρα. Δήλωσε στον δημοσιογράφο ότι θα συμβουλευτεί τον δικηγόρο του και έκλεισε βιαστικά το τηλέφωνο, γιατί έπρεπε να βγει στη σκηνή. Ήταν η πρώτη περιπέτεια του γνωστού ηθοποιού με τη δικαιοσύνη.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments