....

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ιανουάριος 5, 2020. 17:38
 
Σόφια.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς μίλησε επιθετικά στη σερβική κρατική τηλεόραση ενάντια στη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.
 
 «Ο πρώην εκπρόσωπος του δικτάτορα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς» -γράφει το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντας με τον τρόπο αυτόν τον Ίβιτσα Ντάτσιτς, «σχολίασε τη βαριά αντιπαράθεση μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβίας για τις εντάσεις που έχουν προκύψει τις τελευταίες δέκα ημέρες για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο περί της θρησκείας στο Μαυροβούνιο».
 
 
Εξαιτίας αυτού, υπήρξαν διαδηλώσεις στο Βελιγράδι, κατά τις οποίες Σέρβοι εθνικιστές έκαψαν τη σημαία του Μαυροβουνίου.
 
 
«Οι δηλώσεις που ενόχλησαν»
 
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τη Βουλγαρία.
 
«Μεταφέρουν σήμερα τις εσωτερικές υποθέσεις μας για να συζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι έχουμε Βουλγάρους στο σερβικό κράτος, οι οποίοι δεν ξεπερνούν το 0,26% του πληθυσμού (περίπου 20 χιλιάδες). Τόσοι πολλοί είναι οι Βούλγαροι στη Σερβία και σε κάθε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Βουλγαρία θέτει θέμα δικαιωμάτων της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας», είπε ο Ντάτσιτς.
 
 
Αυτή είναι μια ακόμη εχθρική δήλωση του Ίβιτσα Ντάτσιτς εναντίον της χώρας μας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα, ενώ πέρυσι σε υπερβολικό τόνο επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού μας, Μπόικο Μπορίσοφ, για τις δηλώσεις του στο Πόζναν σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή.
 
 
Μάλιστα, συνεχίζει το δημοσίευμα, τον περασμένο Νοέμβριο Σέρβος αξιωματούχος κατηγόρησε τη Βουλγαρία ότι κατασκοπεύει μαζικά τη Σερβία. Εξαιτίας αυτού, κλήθηκε ο πρέσβης της Σερβίας στη Σόφια για τις σκανδαλώδεις δηλώσεις, όπως σημειώνεται.
 
 
news.bg
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments