....

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Από μικρή ηλικία οι γονείς συμβουλεύουν τα παιδιά τους να αποφεύγουν τα αναψυκτικά γιατί κάνουν κακό στην υγεία.

Η δελεαστική τους γεύση σε συνδυασμό με την αντίληψη ότι ένα αναψυκτικό δεν μπορεί να είναι πια και τόσο κακό τα κάνουν όμως πρωταγωνιστές στην καθημερινότητα μας. Οι κίνδυνοι όμως που κρύβουν είναι όντως πολλοί.


Αυξάνουν την ανάγκη μας για ζάχαρη.Όταν καθημερινά καταναλώνουμε δύο με τρία ζαχαρούχα αναψυκτικά συνηθίζουμε στην πρόσληψη ζάχαρης και την αναζητούμε σε περισσότερη ποσότητα σε άλλα προϊόντα ή στην τροφή μας.

Συνδέονται με τον καρκίνο.Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ανθρακούχων ποτών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ύστερα από μελέτες  ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ. 

Προκαλούν ζημιά στα κόκαλα μας.Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών επηρεάζει τα κόκαλα μας και αυτό γιατί πολλά από τα ανθρακούχα ποτά περιέχουν  υψηλά επίπεδα φωσφορικού οξέος  που προστίθεται στα ποτά τύπου κόλα τύπου για να δώσει μια πικάντικη γεύση. 

Μας φουσκώνουν.Το ανθρακικό οξύ που περιέχεται στα αναψυκτικά γεμίζει το στομάχι μας με αέρα ο οποίος προκαλεί φούσκωμα. 

 

protothema.gr

Σχόλια - Facebook Comments