....

ΟΙ ΣΤΑΤΙΝΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι στατίνες, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μείωση της χοληστερόλης,

μπορεί ενδεχομένως να έχουν περισσότερα οφέλη εκτός από αυτά της μείωσης του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

 

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως μπορεί ενδεχομένως και να βελτιώνουν τη σεξουαλική υγεία των αντρών μεγαλύτερης ηλικίας.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’The Journal of Sexual Medicine’’, ερευνητές επισκόπησαν στοιχεία 11 δοκιμών που αφορούσαν τη στυτική δυσλειτουργία και τις στατίνες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στους άντρες που περιλαμβάνονταν στην ανάλυση, οι στατίνες βελτίωσαν σημαντικά τη στύση.

Ενώ οι  δεν συνιστούν τη συνταγογράφηση στατινών για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, σημειώνουν ότι η θεραπεία με στατίνες μπορεί ενδεχομένως να έχει πολλά οφέλη εκτός από την αντιμετώπιση της καρδιαγγειακή νόσου.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι η καλύτερη μέθοδος πρόληψης της νόσου, περιλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Πρόσθεσαν ακόμη ότι η θεραπεία με στατίνες έχει αποδειχτεί ότι παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη στη μείωση της καρδιαγγειακής νόσου και των συνεπειών της. Η θεραπεία με στατίνες για τη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί ενδεχομένως να επεκτείνει περαιτέρω τα οφέλη.

http://www.ygeianews.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments