
ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΠΙΚΑ
Μία μία οι ΠΑΕ παίρνουν θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ωρών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με επίσημες ανακοινώσεις ή θέσεις τους, καθώς η κατάσταση μοιάζει να φτάνει στο απροχώρητο και το ποδοσφαιρικό GREXIT προ των πυλών.
Πρώτος τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ, λίγη ώρα μόνον μετά την γνωστοποίηση του εμπρησμού του σπιτιού του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα και πριν η Επιτροπή Εξομάλυνσης ανακοινώσει το λουκέτο στα πρωταθλήματα. Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Είναι σοκαριστικό πως το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».

Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός δια του κορυφαίου στελέχους της ΠΑΕ Χρήστου Παναγόπουλου, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM, ζητώντας την άμεση διελεύκανση όλων των δικαστικών υποθέσεων ώστε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα: «Από προχθές είχαν σταλεί τα πρώτα μηνύματα της Εγκληματικής Οργάνωσης με την φραστική επίθεση στον κ. Τσαχειλίδη και με δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν τα μέλη της ΚΕΔ. Το σημερινό ξεπερνάει κάθε όριο και φαντασία. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι εμπόριο ναρκωτικών ή Μαφία. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να αποφασίσει τι θα γίνει με τα εμπλεκόμενα μέλη της Εγκληματικής οργάνωσης και εφόσον διαλευκανθούν όλα, τότε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Αν δεν ξεκαθαρίσει ποιοι είναι αθώοι και ποιοι φταίνε δε γίνεται να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο. Ας αρχίσει το πρωτάθλημα ξανά το 2020 αν τότε αποφασίσει η δικαιοσύνη. Οφείλει η Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες για να βγουν οι αποφάσεις κατ’ εξαίρεση. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει χρόνια για αυτά και η πράξη τον επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο δυστυχώς. Και μάλιστα γίνονται τέτοιες πράξεις βίας με τις FΙFA και UEFA παρούσες και με την Πολιτεία να θέλει να δώσει λύση σε συνεργασία με αυτές. Όχι να μην παίξουμε λοιπόν ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι Κολομβία. Μιλάμε για ένα μαζικό λαϊκό άθλημα που δε πρέπει να παίζεται σε συνθήκες Ανατολικής Ευρώπης και Νότιας Αμερικής. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι πως πλέον η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου έχει διαφορετική από αυτούς άποψη, αλλά αυτοί συνεχίζουν. Όσοι είναι υπεύθυνοι ας πάρουν τα δημοσιεύματα. Έκαψαν το σπίτι του ανθρώπου και εμείς μιλάμε για ποιο πράγμα; Έχουμε ξεφύγει τελείως. Κανένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει, δε δεχόμαστε να το συζητήσουμε καν».
Σε καταδίκη του εμπρησμού στο σπίτι του κυρίου Μπίκα προχώρησε ο Ολυμπιακός, που όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί με την διακοπή των πρωταθλημάτων. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του κ. Μπίκα. Μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Προφανέστατα η ενέργεια αυτή έχει διαταχθεί και εκτελεστεί από το παρακράτος του ποδοσφαίρου που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αποτελεί την πραγματική «εγκληματική οργάνωση» που τρώει τα σωθικά του. Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασσάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από το χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας. Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημα μας, ζημιώνεται -και πάλι- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιός σφυρίζει και ποιός τον ορίζει. Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη. Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα. Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».
Την άμεση διελεύκανση των δικαστικών υποθέσεων και την θέση ότι οι αναβολές δεν μπορούν να φέρουν λύση, εξέφρασε με τη δική της τοποθέτηση η ΑΕΚ. Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε με νέο –εντός λίγων ημερών- χτύπημα και επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισημάνει. Δίνει τη μάχη -με όσα μέσα της έχουν απομείνει- για την επικράτηση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το σύστημα και τα φερέφωνά του αντιστέκονται σθεναρά νομίζοντας βλακωδώς ότι έχουν δημιουργήσει δήθεν άλλοθι, ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούν -μέσω του φιλικού Τύπου- συστηματικά τα θύματά τους. Την ώρα που οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA μπορούν πλέον -έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της κατάστασης- να καταλάβουν χειροπιαστά ποια είναι η καρδιά αυτού του συστήματος, που τόσα χρόνια κρατάει σιδηροδέσμιο προς όφελός του το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού Κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας».
Τοποθέτηση έκανε και η ΠΑΕ Πανιώνιος: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπίκας. Η ενέργεια αυτή, είχε ως προφανή στόχο να δημιουργήσει νέα προβλήματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να εξωθήσει τους παράγοντές του στην αναβολή όλων των πρωταθλημάτων. Μια εξέλιξη που σαφέστατα και ζημιώνει τις ομάδες που βρίσκονται σε άνοδο και προσπαθούν να κάνουν τη αγωνιστική τους υπέρβαση, στηριζόμενες στις δικές τους και μόνο δυνάμεις. Αποτελεί σαφέστατα πλήγμα και για όλους τους εργαζόμενους (και τις οικογένειές τους) στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Αυτονόητο είναι ότι ζητάμε από την Πολιτεία, την προστασία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και των παραγόντων που έχουν επενδύσει σε αυτό».
Θέση πήρε και η ΠΑΕ Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μαφιόζικη εμπρηστική ενέργεια στην οικία του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της μαφιόζικης ενέργειας και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Αποτελεί επίσης υποχρέωση του ελληνικού ποδοσφαίρου εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, να καλύψει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των ζημιών. Η ανωτέρω πρόταση θα υποβληθεί επίσημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό στο διοικητικό συμβούλιο της Super League».
Η επίσημη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού
Την απόλυτη στήριξη στην απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνησης παρείχε ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με ανακοίνωσή του.

(Ο Υφυπουργός Αθλητισμού - Πηγή: EUROKINISSI)
«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Γεωργίου Μπίκα στη Χαλκιδική από πυρκαγιά καθώς και για την απόφαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ. Βασιλειάδης παναλαμβάνει ότι η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του Κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. Μέλημα της Κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας. Η Πολιτική Ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί».

Σχόλια - Facebook Comments