....

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η πρώτη μέρα των διαμαρτυριών των αγροτών για την άρση της απαγόρευσης των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε με δεκάδες αποκλεισμούς, όπου τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές έκλεισαν δρόμους και σε

 

ορισμένα σημεία τα σύνορα με τη Ρουμανία. Κλειστά παρέμειναν και τα κανάλια διαλόγου.

Ο υπουργός Γεωργίας Κίριλ Βάτεφ έστειλε πρόσκληση για συνάντηση με τους διαδηλωτές, αλλά αυτοί παρέμειναν σιωπηλοί. Πριν από μία ημέρα, ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ έδειξε επίσης ότι το κύριο πρόβλημα του κλάδου με τα ουκρανικά σιτηρά έχει λυθεί και είναι ώρα για διάλογο, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση.


«Ξεκινήσαμε! Πανεθνική διαμαρτυρία για να σωθεί η βουλγαρική γεωργία!
Αύριο είμαστε στη Σόφια»

Διαμαρτυρία παραγωγών σιτηρών στην είσοδο της Σόφιας προγραμματίζεται για την Τρίτη, οι οποίοι αναμένεται να εισέλθουν στην πόλη την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τα λόγια του Βούλγαρου πρωθυπουργού από την Κυριακή ότι δεν θα υπάρξει υπερκορεσμός της αγοράς με ουκρανικά σιτηρά, γιατί η χώρα μας θα συμφωνήσει με την Ουκρανία σε συγκεκριμένες ποσοστώσεις. Ένας εκπρόσωπος της EC ανέφερε ευθέως ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα μέτρα κατά των ουκρανικών γεωργικών εισαγωγών.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά media, υπάρχει μια τάση από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να χαρακτηρίζει τους διαμαρτυρόμενους αγρότες ως ‘ρωσόφιλους’ τροφοδοτώντας υποψίες ότι κάτι πολιτικό κρύβεται πίσω από τις διαμαρτυρίες.

Πάνω σε αυτό το πνεύμα ο υπουργός Μεταφορών Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ δήλωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα «τα προβλήματα με τα ουκρανικά σιτηρά είναι ρωσική προπαγάνδα».

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments