....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟYΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ

Εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26ης Μαρτίου η (επανειλημμένως εξαγγελθείσα) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € « για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους. »

Είχε προηγηθεί Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών την 11η Μαρτίου για αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Για την έκδοση της Απόφασης επιχορήγησης, όπως αναγράφεται, ελήφθησαν υπόψη:

« - τα υποβληθέντα από τους Δήμους έως 31.12.2020 στοιχεία, στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και στις λοιπές βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και

- τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταβολή των μηνιαίων τακτικών επιχορηγήσεων από τους Κ.Α.Π »

 

Να σημειωθεί ότι η Απόφαση εκδόθηκε με τελική υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού και όχι της Υπηρεσιακής Γραμματέως όπως οι προηγούμενες (θυμηθείτε σχετικά: «Ο Πέτσας ανέθεσε στον Πέτσα να υπογράφει τις χρηματοδοτήσεις προς Δήμους και Περιφέρειες» εδώ  )

 

Ακολουθεί ο Πίνακας με το ποσό που λαμβάνει κάθε Δήμος:

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments