....

ΌΛΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου (COMAGRI), συναντήθηκε, στις 17/7/2014, ο Επίτροπος Γεωργίας, Dacian Cioloş.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της COMAGRI, Czesław Siekierski και τους συντονιστές των πολιτικών ομάδων Albert Dess και Michel Dantin (ΕΛΚ), Paolo De Castro (S & D), James Nicholson (ECR), Jens Rohde (ALDE), Martin Haeusling (Greens-EFA), Μαρία Lidia Senra Rogriguez (EUL-NGL) και John Stuart Agnew (EFDD).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που θα απασχολήσουν την COMAGRI μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι ο Οκτώβριος του 2014 και να κάνουν μια ενημέρωση για τομεακά θέματα και για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Επίτροπος κ. Cioloş παρουσίασε μια επισκόπηση του προγράμματος προβλέπεται μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής Επιτροπής, ιδίως όσον αφορά τις νομοθετικές προτάσεις για τον τομέα των βιολογικών προϊόντων, το πρόγραμμα διανομής φρούτων και γάλακτος στα σχολεία και των κατ' εξουσιοδότηση πράξεων για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι συντονιστές επισήμαναν τις ανησυχίες τους σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα του γάλακτος, την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ και την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά των καλοκαιρινών φρούτων (πυρηνόκαρπων) και του ρυζιού.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Επίτροπο Cioloş για την πρωτοβουλία του να παρερευθούν στη συνάντηση με τη COMAGRI και οι συντονιστές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι οποίες συμμετέχουν στην Επιτροπή. Συζητήσαμε για όλες τις προτεραιότητες αλλά και τις δραστηριότητες που θα υπάρξουν στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Czesław Siekierski.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τους συντονιστές της COMAGRI για αυτή τη συνάντηση. Πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής Επιτροπής, μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο σε δύο σημαντικά θέματα: τις μεταρρυθμίσεις στην βιολογική παραγωγή και τα προγράμματα διανομής στα σχολεία. Επίσης είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να εργάζομαι για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων κατ' εξουσιοδότηση πράξεων της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που εγκρίθηκε πέρυσι», δήλωσε ο κ. Dacian Cioloş.

Για τον τομέα του γάλακτος, ο Επίτροπος πρότεινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συντάξει ένα λεπτομερές έγγραφο με τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση για το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία του γαλακτοκομικού τομέα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το πρόβλημα των καλοκαιρινών φρούτων (πυρηνόκαρπα) και στο ρύζι, ο κ. Dacian Cioloş τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο Επίτροπος ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της COMAGRI και τους συντονιστές, σχετικά με τις γεωργικές πτυχές στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως όσον αφορά την ΤΤΙΡ (ΕΕ με ΗΠΑ).

 

http://www.agrotypos.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments