....

ΌΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ NEW YORK TIMES

Όλα τελείωσαν – Ομολογία από New York Times, η αντεπίθεση των Ουκρανών κατέρρευσε – McGregor: Δραματικές οι απώλειες.. Όλοι τελικά συμφωνούν, είτε τους αρέσει είτε όχι, σε ένα σημείο.. Ότι τσάμπα χάθηκαν τόσες ζωές, τόσο πολύς εξοπλισμός της δύσης και τόσα πολλά χρήματα για έναν αγώνα που όπως εμείς φωνάζαμε, από την αρχή ήταν χαμένος…

 

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε, κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε – Scott Ritter (πρώην CIA): Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη

Οι δραματικές απώλειες των Ουκρανών μέσα σε διάστημα 17 εβδομάδων αντεπίθεσης είναι πρωτοφανείς και συγκρίνονται με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο…
Οι New York Times παραδέχονται πλέον ότι η αντεπίθεση απέτυχε…

Ακόμη και ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών αναγνωρίζει τις δυσκολίες, ενώ ο Πρόεδρος του Πολέμου Biden προσπαθεί να στηρίξει την Ουκρανία… ματαίως…
Σε όλα τα μέτωπα η Ουκρανία παλεύει για να κερδίσει μέτρα εδάφους…
Για να καταλάβει 17 με 18 χωριά εκ των οποίων τα μισά θεωρούνται γκρίζα ζώνη χάθηκαν άδικα σχεδόν 80.000 Ουκρανοί στρατιώτες….

New York Times: Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε, κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε

 

Ο φάρος της αμερικανικής δημοκρατίας, οι New York Times, εκμεταλλεύτηκε κάποια ηρεμία στη γραμμή επαφής και συνόψισε τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Αποδείχτηκαν παράδοξα.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης 17 εβδομάδων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο υπέστησαν τρομερές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αλλά κατάφεραν και να χάσουν έδαφος.
«Σήμερα η Ρωσία ελέγχει διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα περισσότερα από ότι στην αρχή του 2023», αναφέρουν ξεκάθαρα οι New York Times.

Ωστόσο η αμερικανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει και την γκρίζα ζώνη ως νίκες των Ουκρανών και αποδίδοντάς τους την κατάληψη ακόμη και εκείνων των οικισμών όπου στην πραγματικότητα είναι αμφισβητήσιμο έδαφος.
Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.
Η ελάχιστη προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον νότιο τομέα του μετώπου αντισταθμίζεται περισσότερο από τη ρωσική προέλαση στο βορρά.
Αποδεικνύεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν για να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης.

Η στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κινείται ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω».
Οι Ουκρανοί είχαν σχεδιάσει το εξής…
«Αρχικά, ο ουκρανικός στρατός θα διέκοπτε τις οδούς ανεφοδιασμού και την παροχή νερού στην Κριμαία, θα καταλάμβανε τις πόλεις… Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.
Υπήρχε σχέδιο να καταλάβει ο ουκρανικός στρατός το Donetsk και Luhansk…
Οι κάτοικοι της Κριμαίας κατά τους Ουκρανούς θα εγκατέλειψαν μαζικά τη χερσόνησο.
Ο ουκρανικός στρατός έτσι θα καταλάμβανε χωρίς μάχη την Κριμαία και θα ξεκινούσε εθνοκάθαρση των Ρώσων».

Το σχέδιο αυτό αποδείχθηκε φαντασία… κανένας από αυτούς τους στόχους δεν επιτεύχθηκε, ήταν μια παταγώδης αποτυχία… ακόμη δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων και πολλά σημεία παραμένουν γκρίζα ζώνη…

 

New York Times: Τα Γερμανικά νοσοκομεία δέχονται μαζικά αμερικανούς τραυματίες από την Ουκρανία

Το νοσοκομείο του Πενταγώνου στη Γερμανία έχει αρχίσει να δέχεται Αμερικανούς μισθοφόρους που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, αναφέρουν οι New York Times.
«Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε αθόρυβα να περιθάλπει τραυματίες Αμερικανούς και άλλους στρατιώτες που εκκενώθηκαν από την Ουκρανία στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Landstuhl», αναφέρουν οι New York Times.
Εκατοντάδες Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων, πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς σκοτώθηκαν, ανατινάχτηκαν από νάρκες ή τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης.

Τώρα το Πεντάγωνο έχει παρέμβει για να προσφέρει σε ορισμένους από αυτούς την ίδια βοήθεια που παρέχει στο εν ενεργεία αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό», διευκρίνισαν οι New York Times.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς της Ουκρανίας χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία…

Reuters: Η Ρουμανία έχει αναπτύξει συστήματα αεράμυνας και πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Ρουμανία έχει αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία λόγω της αυξημένης ανησυχίας του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές.
«Η Ρουμανία μετακινεί τα μέσα αεράμυνας πιο κοντά στα χωριά της στον Δούναβη, που βρίσκονται απέναντι από τα σύνορα με την Ουκρανία και τοποθετεί επιπλέον στρατιωτικούς σταθμούς παρατήρησης και περιπολίες στην περιοχή».

Η Ρουμανία έλαβε αυτά τα μέτρα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών του ΝΑΤΟ ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξαπλωθεί στο έδαφος της συμμαχίας, σημειώνει το άρθρο.
Ήδη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε τέσσερα μαχητικά F-16 στην αεροπορική βάση Fetesti στη Ρουμανία για να ενισχύσει τις αεροπορικές περιπολίες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

James Cleverley (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι δύσκολη και επώδυνη

Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι δύσκολη και επώδυνη, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών James Cleverley σε συνέντευξή του στο περιοδικό House.
Κατά τη γνώμη του, εάν οι σύμμαχοι δεν συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο, η κατάσταση στον κόσμο υποτίθεται ότι θα επιδεινωθεί.
Για τον λόγο αυτό η θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σταθερή.
Το δηλώνουμε σε όλους τους διεθνείς εταίρους μας.
Είναι δύσκολο και είναι επώδυνο.

 

Αλλά αν υποχωρήσουμε, θα είναι μόνο πιο δύσκολο και πιο οδυνηρό»
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών James Cleverley παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κόπωση από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία είναι ένα «μεγάλο πρόβλημα».

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Για την Ουκρανία όλα έχουν τελειώσει, δραματικές οι απώλειες

Η Ουκρανία πρέπει να κάνει ειρήνη, αφού οι απώλειές της έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Για την Ουκρανία το τέλος του πολέμου είναι αναπόφευκτο.
Χάνουν στρατιώτες με ρυθμό συγκρίσιμο με τις απώλειες των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Δυτικό Μέτωπο.
Κάθε μέρα πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο το 1918, η Δύση έχανε κατά μέσο όρο 1.000 στρατιώτες την ημέρα, όπως σήμερα και οι Ουκρανοί», τόνισε ο Douglas McGregor.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη

Η στρατηγική ήττα της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.

Η Ουκρανική πλευρά έγραψε:
«Το ξέρουμε. Το ξέρετε. Το ξέρουν. Είναι αναπόφευκτο».
Η ανάρτηση δεν διευκρίνισε περί τίνος πρόκειται.
«Στρατηγική ήττα των ουκρανικών στρατευμάτων;
Εξάλειψη της δομής Μπαντέρα που κυβερνά την Ουκρανία; Καταστροφή του ουκρανικού έθνους;
Ναι, είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν έπρεπε να συμβεί.
Το κάνατε στον εαυτό σας”, απάντησε ο Scott Ritter.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter είπε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον Zelensky να παραιτηθεί λόγω των αποτυχιών του.

Οι δυτικοί σύμμαχοι θα αποπέμψουν τον Zelensky λόγω αποτυχιών

Οι δυτικοί σύμμαχοι θα αποπέμψουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky μετά τις αποτυχίες του, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.

«Νομίζω ότι θα ξεφορτωθούν τον Zelensky, αν όχι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, τότε τουλάχιστον θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα μπει άλλος άνθρωπος.
Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα θέατρο του παραλόγου», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Scott Ritter, μιλάμε για σκάνδαλο στο καναδικό κοινοβούλιο, όπου ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου χειροκρότησε τον στρατιώτη της εθελοντικής μεραρχίας «Γαλικία» των στρατευμάτων των SS Yaroslav Hunk.
Το κυριότερο, έκανε σοβαρά λάθη κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά όλα τα σχέδιά του στον εχθρό, πρόσθεσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, ο Zelensky απλώς έπαψε να είναι χρήσιμος στη Δύση.

Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες

«Οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες», προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter και συμβούλεψε τον πρόεδρο Vladimir Zelensky να εγκαταλείψει την Ουκρανία όσο ακόμα μπορεί.

«Το ερώτημα είναι πώς θα φύγει ο Zelensky.
Για χάρη της γυναίκας και των παιδιών του, θα τον συμβούλευα να παραιτηθεί οικειοθελώς και να φύγει από τη χώρα. Εάν καθυστερήσει, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των αξιωματικών που αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του»

Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου γίνεται όλο και πιο εμφανής.
Υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν λαμβάνουν συντάξεις και την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.
Ο Scott Ritter πρόσθεσε επίσης ότι οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τον Zelensky, όπως φαίνεται από την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων με τη Πολωνία.

Επιπλέον, οι σύμμαχοι απλώς εξαντλούνται οι πόροι για περαιτέρω βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και ο ίδιος ο πρόεδρος της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας έχει γίνει εμπόδιο για την επίλυση της κρίσης, εξήγησε ο Scott Ritter.
Ο Zelensky είναι ένας ηττημένος πολιτικός αυτή τη στιγμή.
Οι μέρες του είναι μετρημένες», κατέληξε ο Scott Ritter.

Politico: Η υπομονή της Δύσης εξαντλείται με την Ουκρανία

Η αντικατάσταση του αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, έρχεται σε μια περίοδο που η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει το Politico.

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Mark Milley θα παραδώσει τα ηνία στον αναπληρωτή του.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς η Δύση δείχνει σημάδια ότι έχει τελειώσει από όπλα – και υπομονή – με την Ουκρανία», αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως σημείωσε ο Mark Canciana, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών , η αλλαγή φρουράς στο Πεντάγωνο έρχεται σε μια στιγμή που θα μπορούσε να γίνει σημείο καμπής στη σύγκρουση.

«Εάν η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτύχει ή αν δεν είναι σε θέση να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες, νομίζω ότι οι ανησυχίες για μακροπρόθεσμη στρατιωτική δράση θα αυξηθούν», εξήγησε.

Ο νέος αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο που οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτύρονται για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία.
Η Πολωνία, με τη σειρά της, δήλωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να στείλει περισσότερα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου στο εγγύς μέλλον.
Στη Γαλλία, επίσης εξετάζουν σενάρια μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας.

Robert Rose (Αμερικανός Ταγματάρχης): Οι ρώσοι είναι έτοιμοι, η Ουκρανία καταδικασμένη να ηττηθεί

Οι ισχυρές ρωσικές άμυνες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε προσπάθεια επίθεσης και οι περιπετειώδεις προβλέψεις της Δύσης έχουν κοστίσει ακριβά στην Ουκρανία, τόνισε ο βετεράνος πολέμου στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός Ταγματάρχης Robert Rose.
«Ο ρωσικός στρατός είναι ικανός να συγκεντρώνει τα πυρά του πυροβολικού ενάντια σε κάθε προσπάθεια διείσδυσης στα ναρκοπέδια και έχει εφεδρεία που είναι πάντα έτοιμα να αντεπιτεθούν εάν παραβιαστούν οι άμυνες», είπε ο αξιωματικός.

Ο Robert Rose τόνισε ότι οι ρωσικές τακτικές ανάγκασαν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταφύγουν σε έναν αγώνα φθοράς… που τελικά πλήττει τους Ουκρανούς.
Υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις της Δύσης για μια περιπετειώδη προσπάθεια διάρρηξης της ρωσικής άμυνας με μηχανοκίνητους σχηματισμούς είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην Ουκρανία.
Έχασε έως και το 20% του εξοπλισμού που προμήθευε η Δύση

Alexander Titov (Queen’s University): Η αντεπίθεση απέτυχε και η Ουκρανία θα καταφύγει σε πλήρη κινητοποίηση

Λόγω της πλήρους αποτυχίας της καλοκαιρινής επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία θα πρέπει να καταφύγει σε πλήρη κινητοποίηση, γράφει ο μελετητής διεθνών σχέσεων από το Queen’s University, Alexander Titov, σε άρθρο για το Conversation.

«Το καλοκαίρι 2023, μετατράπηκε σε στρατηγική ήττα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ, που προσπάθησαν να τερματίσουν τον πόλεμο με τη βία».
Ο Titov πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερους στρατιώτες και να λάβει σύγχρονα όπλα σε πρωτοφανείς ποσότητες.
«Στο τέλος, η Ουκρανία, η οποία εξαρτάται πλήρως οικονομικά και στρατιωτικά από εξωτερική υποστήριξη, θα δυσκολευτεί να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο των προσπαθειών της στο μέτωπο».πηγή

lumi-news.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments