......

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ -ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

2020-07-20-144043 2020-07-20-144027

Καταρχάς δεν αλλάζει ο τρόπος χειρισμού της ταμειακής μηχανής. Οι αποδείξεις και το Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης Ζ θα εκδίδονται με τον συνηθισμένο τρόπο.

 

- Η νέα μορφή Λιανικής Απόδειξης περιλαμβάνει ένα QR-CODE (ασπρόμαυρο τετράγωνο) το οποίο μπορεί να σαρωθεί από κινητό τηλέφωνο. Με τη χρήση του QR-CODE μπορεί οποιοσδήποτε να ελέγξει τη νομιμότητα της ταμειακής μηχανής από την οποία εκδόθηκε η κάθε απόδειξη.

 

Οι παρακάτω αλλαγές δε γίνονται αντιληπτές από τον χρήστη:

- Δίνεται η δυνατότητα, σε όσες ταμειακές μηχανές είναι συνδεδεμένες με την ΓΓΠΣ, να αποστέλλουν πληροφορίες σε τακτά χρονικά διαστήματα (έως και κάθε λεπτό).

- Αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας και κρυπτογράφησης των δεδομένων που αποστέλλει η ταμειακή μηχανή  στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

Το σύνολο των αλλαγών του νέου λογισμικού ταμειακών μηχανών αναλύεται στην απόφαση 1024 της ΑΑΔΕ, ΦΕΚ 317B/6.2.2020 .

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ON-LINE ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ . 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ON-LINE ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ :

 

Για την σύνδεση των ταμειακών με τη ΓΓΠΣ απαραίτητος είναι ένας κωδικός αριθμός (κλειδάριθμος ή AES KEY) .

Ο κλειδάριθμος διασφαλίζει την αποστολή κρυπτογραφημένων δεδομένων στη ΓΓΠΣ προκειμένου να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα και το απόρρητο των φορολογικών σας δεδομένων.

Ο κλειδάριθμος είναι μοναδικός για κάθε ταμειακή μηχανή.

Εκδίδεται από τη ιστοσελίδα TAXIS  της ΑΑΔΕ (αφού κάνετε είσοδο με τον προσωπικό σας κωδικό. Συνήθως γίνεται από λογιστή. )

Ο κλειδάριθμος αποστέλλεται στον εξουσιοδοτημένο τεχνικό ο οποίος τον προγραμματίζει στην ταμειακή μηχανή.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να φροντίσουν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο της ταμειακής τους για προγραμματισμό κατά τη διαδικασίας της αναβάθμισης ή αντικατάστασης της ταμειακής μηχανής, για να είναι έτοιμος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παραπάνω διαδικασία, ούτως ή άλλως, όποτε ανακοινωθεί η υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών μηχανών on-line. 

 

Κατά την αγορά καινούριας ταμειακής μηχανής ο νόμος ορίζει την υποχρεωτική έκδοση κλειδαρίθμου, και την καταχώρηση αυτού στην ταμειακή εντός δεκαημέρου, αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ για τη μη τήρηση της προθεσμίας.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments