....

ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ… ΚΟΡΟΝΟΠΑΡΤΙ – Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ [ΒΙΝΤΕΟ]

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σημειώνονται κάθε βράδυ σε πλατείες της Αθήνας, με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν με ένα ποτό στο χέρι και μουσική, προκαλώντας προβληματισμό στους ειδικούς την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να «καλπάζει» στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία είναι εξαφανισμένη μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, δείχνοντας ότι τα πρόστιμα τελικά ήταν μόνο για εκείνους τους πρώτους μήνες προσαρμογής και για τους πολίτες που δύσκολα μπορούν να τα πληρώσουν.

Ένα άλλο ερώτημα στα χείλη πολλών είναι γιατί δεν ανοίγει η εστίαση, αφού ούτως ή άλλως ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω, και στα εστιατόρια και στα μπαρ τουλάχιστον είναι αναγκασμένοι να τηρούν τα μέτρα και να χωρίζονται σε πολλά μαγαζιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του όχι απλά στα μέτρα της κυβέρνησης (η οποία τώρα τελευταία δείχνει να έχει απωλέσει τον έλεγχο φοβούμενοι άλλη μια «Νέα Σμύρνη» και υπό το βάρος της ασθμαίνουσας οικονομίας), αλλά και στην ίδια του τη ζωή και τον εαυτό του…

Για μερικές ώρες διασκέδασης, ο νιχιλισμός ξεπερνάει την πολύμηνη προσπάθεια προστασίας από τον κοροναϊό και υπό την επήρεια του αλκοόλ «θαμπώνει» η σκέψη των συμπολιτών μας που στα νοσοκομεία δίνουν έναν άνισο αγώνα με τον ιό. Αυτή όμως δεν είναι μια αποτυχία των πολιτών ή των νέων – όπως εύκολα τους κατηγορούν κάποιοι. Είναι μια αποτυχία της Πολιτείας και του Κράτους που δεν έχει δώσει στους ανθρώπους του την κατάλληλη παιδεία, τον σεβασμό, το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης – λέξεις που αρκετοί από τους πολιτικούς μας αγνοούν – για να κρατήσουν ζωντανή την κοινωνία μας.

Συνωστισμός, κοκτέιλ στον δρόμο και κόντρες στο Περιστέρι

Το βράδυ της Κυριακής, το υπαίθριο πάρτι μεταφέρθηκε στην πλατεία Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι. Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στα πεζοδρόμια, αλλά και πάνω στον δρόμο.

Ανάμεσα τους, «φτιαγμένα» αυτοκίνητα περνάνε με ταχύτητα, κάνοντας κόντρες και προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
 
00:17

Τα πεζοδρόμια όπως μπορείτε να δείτε στα σχετικά βίντεο είναι γεμάτα από εκατοντάδες νεαρούς που συγχρωτίζονται με ένα ποτό στο χέρι ενώ από τα ηχεία των Ι.Χ ακούγεται δυνατή μουσική.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
 
00:13

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι μετά το τέλος των κορωνοπάρτι, τα πεζοδρόμια της Βεάκη και οι είσοδοι των πολυκατοικιών βρωμάνε αλκοόλ, παρομοιάζοντας τα με χωματερές καθώς οι νεαροί αφού καταναλώσουν τα ποτά τους, πετάνε κάτω τα πλαστικά ποτήρια, τα κουτάκια και τα μπουκάλια μπύρας και κρασιού που αγοράζουν από τα γύρω μαγαζιά και περίπτερα.

Χαμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου το Σάββατο

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γέμισε με κόσμο, σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, με DJ και ποτά, και εικόνες που σε τίποτα δε θυμίζουν lockdown. H πλατεία ήταν αδιάβατη, με τους παρευρισκόμενους να φτάνουν ακόμα και τα 1.000 άτομα.

Σταθμευμένα αυτοκίνητα στους τριγύρω δρόμους εμπόδιζαν την κυκλοφορία, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο «κορωνοπάρτι» δε φορούσαν μάσκες.

Αντίστοιχα πάρτι διοργανώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο Βόλο, αλλά και στη Ρόδο.

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

«Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε ο κ. Ρήγας.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown, μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments