....

ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ - 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός
18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2020

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός παρουσιάζει αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, τη παρακάτω εκδήλωση στην Πέλλα:

-> Κωνσταντίνος Καβάφης – Όνειρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας | 21.00
Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/05/konstantinos-kavafis-apo-to-kratik...

Μουσική παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Ο Θοδωρής Οικονόμου, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, συνθέτει έναν μοναδικό, ονειρικό κόσμο με αφορμή το έργο του αλεξανδρινού ποιητή Κωσταντίνου Καβάφη.
Σε έναν χώρο ρευστό, όπου η μουσική λειτουργεί σαν μια λίμνη, ταξιδεύει ένας θίασος από γεννήματα της φαντασίας μας, που αναπολούν, οραματίζονται, μας συμβουλεύουν, αποκαλύπτοντάς μας μνήμες που ο ποιητής αντλεί από το παρελθόν και αποθέτει στο παρόν, ενίοτε ως προειδοποίηση για τα μελλούμενα. Η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου έρχεται να ακουμπήσει με τρόπο λιτό μα και καίριο στο ποιητικό σύμπαν του Καβάφη δημιουργώντας ένα ζωντανό παιχνίδι αισθήσεων.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Βλασσόπουλος
Ερμηνεύουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Στέλλα Αντύπα, Γιώργος Καύκας, Θοδωρής Οικονόμου, Κωνσταντίνος Ράπτης, Πέτρος Σταμέλος, Γεωργία Συλλαίου


Χρήσιμες πληροφορίες
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.  
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments