....

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίκτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας, Image and video hosting by TinyPic

την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

             ΘΕΜΑ: «Μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σημαντικοί παράγοντες τοξικότητας και φάρμακα».

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  Ο Γιαννιτσιώτης πανεπιστημιακός, κ. Ιωάννης Πλακατούρας, Καθηγητής Ανόργανης Χημείας, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Η επιστημονική ανάπτυξη τον 20ο αιώνα προκάλεσε την ανατροπή πολλών δοξασιών, και μια από της ανατροπές αυτές ήταν των εννοιών «Ανόργανο – αυτό που δεν έχει σχέση με τη ζωή» και «Οργανικό – έχει σχέση με την ύπαρξη της ζωής και περιέχει συνήθως ενώσεις του άνθρακα». Έτσι, μέσα από την επιστημονική έρευνα, αποκαλύφθηκε ο σημαντικός ρόλος πολλών μετάλλων στη ζωή

   Στην παρούσα ομιλία γίνεται μια ανασκόπηση των σημαντικών μετάλλων για τη ζωή και του τρόπου δράσης τους και συζητείται ο τρόπος και οι αιτίες που βρέθηκαν στους ζωντανούς οργανισμούς. Αναλύεται η λειτουργία μερικών σημαντικών βιολογικών μετάλλων όπως π.χ. ο σίδηρος και παρουσιάζεται η δράση μερικών φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν επίσης μέταλλα.

 

Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας.

                                                                 

                                                                ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments