....

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ & ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ POS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στέλνονται μαζικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την αγορά και διασύνδεση POS και ταμειακής μηχανής.
Όσον αφορά τη διασύνδεση στις λαϊκές αγορές είναι τεχνικά αδύνατη.
Συνεπώς:
1) Εάν έχετε προβεί σε αγορά POS θα πρέπει να προγραμματίσετε ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός του μηνός Απριλίου, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.
2) Εάν δεν έχετε προβεί σε καμία διαδικασία είτε αγοράς είτε διασύνδεσης θα πρέπει να δηλώσετε, εντός 2 ημερών (15/03/2024), όπου είναι η καταλυτική ημερομηνία, στο Μητρώο POS σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι πρόκειται να αντικαταστήσετε το ταμειακό σας σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις All in One (2 σε 1 ταμειακή και POS) που δεν απαιτούν επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Η δήλωση γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Μητρώο / Στοιχεία Επιχείρησης / (6) Στοιχεία Τερματικών EFT-POS.
Μεταβείτε λοιπόν άμεσα στα λογιστικά σας γραφεία προς διεκπεραίωση της ως άνω διαδικασίας, ώστε να παρατείνετε την προθεσμία έως 30 Απριλίου 2024.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μακρίδης Βασίλειος
Ο Γεν. Γραμματέας Περτσούνης Δημήτριος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments