....

ΟΡΑΜΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ Κ.Π. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Α. Εκπαιδεύσεις -Εποπτείες- Επανατροφοδοτήσεις  Εκπαιδευτικών & Γονέων

5/3 - 2/4 Σεμινάριο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» με 13 σε Βρεφονηπιοκόμους και Νηπιαγωγούς στο Κ.Π. «Όραμα».

4 συναντήσεις εποπτείας με 25 Νηπιαγωγούς, Έδεσσα (29/1), Αριδαία (11/2 & 20/3), Γιαννιτσά (19/2) για την καλύτερη εφαρμογή του «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο». Ωφελούνται περίπου 400 νήπια.

4 συναντήσεις της ομάδας εργασίας με σκοπό την δημιουργία εκπαιδευτικού εγχειριδίου για την ορθή ενημέρωση νηπιαγωγών, γονέων και νηπίων σε θέματα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης. Συμμετείχαν 7 νηπιαγωγοί.

Συνολικά συμμετείχαν 38 εκπαιδευτικοί.

Β. Ενημερώσεις μαθητών

36 ενημερώσεις σε 34 Δημοτικά Σχολεία στους Δήμους Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας με θέμα: «Η Χρήση Καπνού - Αλκοόλ και οι Συνέπειες τους». Συμμετείχαν 513 μαθητές.

Ενημερώσεις με τους μαθητές της Γ’ τάξης όλων των Γυμνασίων της Έδεσσας με θέμα: « Το αλκοόλ στις τριήμερες εκδρομές».   Συμμετείχαν 136 μαθητές.

Πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με θέμα την βία και την επιθετικότητα στους μαθητές που συμμετέχουν στο project του Λυκείου του Εξαπλατάνου . Στην ενημέρωση συμμετείχαν  27 μαθητές.

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές του Γυμνασίου Πετριάς (2/4) και Καλής (20/3) με θέμα: «Κάπνισμα και Εφηβεία» με την συμμετοχή 123 ατόμων.

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Έδεσσας και συζήτηση με θέμα: «Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου» με την συμμετοχή 35 μαθητών

Συνολικά ενημερώθηκαν 834 μαθητές.

 

Γ. Ομάδα με Εγκυμονούσες

 

27/3 Ξεκίνησε ομάδα με Εγκυμονούσες στην Έδεσσα σε συνεργασία με την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας με στόχο την προετοιμασία και την ψυχολογική υποστήριξη στις μέλλουσες μητέρες με την συμμετοχή 13 γυναικών.

 

Δ.Διαλέξεις- Ομιλίες

 

10/1-31/3 Πραγματοποιηθήκαν εννέα (9) Διαλέξεις, 2 στην Έδεσσα, 2 στα Γιαννιτσά και 1 στην Αριδαία με θέματα: «Παιδί και Διάβασμα», «Διαζύγιο – Μονογονεϊκή (Διπυρηνική) Οικογένεια», «Υπερασπίζοντας τα Δικαιώματα των Ανηλίκων», «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και ο ρόλος των γονέων», «Ο ρόλος του εθελοντισμού στην πρόληψη», «Προγράμματα Πρόληψης στο Παιδικό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο» και 3 προβολές ταινιών με τίτλο : «Πίστεψε με» και «Τα χιόνια στο Κιλιμαντζαρο» με ακόλουθη ανάλυσης τους. Στις Διαλέξεις πήραν μέρος 455 άτομα.

17/2 Ομιλία σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου με θέμα: «Όρια και Κανόνες στην Οικογένεια» με την συμμετοχή 15 ατόμων

24/2 Ομιλία σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου ‘Αρνισσας με θέμα: «Όρια και Κανόνες στην Οικογένεια» με την συμμετοχή 60 ατόμων

9/4 Διοργανώθηκαν 2 Ομιλίες σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με θέμα: «Όρια και Κανόνες στην Οικογένεια»  στον Α’ Παιδικό Σταθμό Αριδαίας σε συνεργασία με τον Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Πέλλας με τη συμμετοχή 25 ατόμων και στο νηπιαγωγείο Εξαπλατάνου με την συμμετοχή 15 ατόμων

31/3 Πραγματοποιήθηκε εισήγηση σε καθηγητές με θέμα :"Συνεργασία Εκπ/κων - Γονέων"  μετά από πρόσκληση της συμβούλου φιλολόγων κ. Παπαδάκη στην Αριδαία. Στην εισήγηση  συμμετείχαν 28 άτομα.

5/4 Εισήγηση σε ημερίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης με θέμα: "Η συμβουλευτική στην εκπαίδευση" με την συμμετοχή 60 ατόμων

 

Συνολικά συμμετείχαν 658 άτομα.

 

Ε. Συνεργασίες

Συνάντηση συνεργασίας και αξιολόγησης των δράσεων στα σχολεία του Δήμου Έδεσσας και Σκύδρας της σχολικής χρόνιας με τους Σύμβουλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας και Σκύδρας, κα Τάρη και κο. Φανιόπουλο και την Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φράγκου.

Συνάντηση συνεργασίας με τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ/βαθμιας Επ/σης Νομού Πέλλας κο Θανάση Μπαζούκη.

Συναντήσεις συνεργασίας με τον Δήμο Έδεσσας, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τους Προσκόπους για την διάθεση των κουπονιών για το Πασχαλινό Τραπέζι από τα καταστήματα της Έδεσσας

Συναντήσεις συνεργασίας με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με σκοπό την ενημέρωση του για τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3 Συναντήσεις συνεργασίας με την οργανωτική επιτροπή των υπευθύνων του Αντικαπνιστικού Τουρνουά Μπάσκετ 2014 με σκοπό την διοργάνωση του.

Πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις της ομάδας εργασίας με σκοπό την δημιουργία υλικού με θέμα την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν 7 νηπιαγωγοί της Έδεσσας και  τα στελέχη του ΚΠ ΟΡΑΜΑ.

 

 Ζ.Ομάδες Φωτογραφίας

Πραγματοποιήθηκαν 3 ομάδες ενηλίκων και 1 ομάδας εφήβων σε μαθήματα εκμάθησης δημιουργικής φωτογραφίας  με την συμμετοχή 70 ατόμων.

 

Η. Εκδηλώσεις- Δικτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

11-13/4 Διοργανώθηκε το «Πασχαλινό Τραπέζι» και το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» ως μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας συμμετείχε στη οργάνωση της δράσης. Από  την συλλογή κουπονιών, τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, Αριδαία, Γιαννιτσά, Καλή ωφελήθηκαν 250 οικογένειες

 

Θ. Εθελοντικές Ομάδες που υποστηρίζονται από το Όραμα

Εθελοντική Ομάδα Γονέων «Το Όραμα των Αμπελιών»

1-2/4 Πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων στις Αμπελιές και διατέθηκαν στους σεισμοπλήκτους της Κεφαλλονιάς

 

Εθελοντική Ομάδα Γονέων Έδεσσας «Ασπίδα»

Πραγματοποιήθηκαν δυο εποπτικές συναντήσεις της εθελοντικής ομάδας με την συμμετοχή 15 ατόμων .

Παράλληλα συνεχίζεται  η διάθεση Ενδυμάτων – Υποδημάτων από το Κοινωνικό Κατάστημα Έδεσσας. Από το Κοινωνικό Κατάστημα που λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας ωφελήθηκα περίπου 200 άτομα.

 

Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών «Νοιάζομαι»

Πραγματοποιήθηκε μια 1 εποπτική συνάντηση της εθελοντικής ομάδας με την συμμετοχή 16 ατόμων . Ενώ στις 13/1 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της ομάδας.

 

ΙΑ. Συμβουλευτική Στήριξη

Πραγματοποιήθηκαν 256 συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης με ενδιαφερόμενους.

Το σύνολο των ατόμων που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης κατά το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος είναι 2170 πολίτες (χωρίς τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων). 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης, στο τηλέφωνο 23810 – 51174 και στην ιστοσελίδα www.kporama.gr.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments