......

ΟΤΑ: ΠΩΣ ΟΙ 4ΜΗΝΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 8ΜΗΝΙΤΕΣ – Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΚΕΔΕ

Στην αριθμ. 45201/17.7.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (που έχετε διαβάσει στον AIRETO, βλ. “Τετραμηνίτες στους ΟΤΑ: Τι διευκρίνισε Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ) αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο της εισαγωγικής του ενημέρωσης.

Ως γνωστόν, η Εγκύκλιος:

α) παραθέτει διάταξη της από 14.3.20 ΠΝΠ, που ορίζει ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της ΠΝΠ, οι συμβάσεις ΙΔΟΧ που συνάπτουν οι ΟΤΑ A’ και B΄ βαθμού δυνάμει της παρ.1 του αρ.206 του  ν.3584/2007 και της περ.ιε της παρ.2 του αρ.1 του ν.3812/09, μπορεί να έχουν διάρκεια έως 4 μήνες.

β) διευκρινίζει πως οι ανωτέρω συμβάσεις “μπορεί να συνάπτονται μέχρι 13 Σεπτεμβρίου 2020 και για χρονικό διάστημα 4 μηνών“.

 

Το σημαντικό είναι ότι ο κ.Παπαστεργίου προχώρησε πέραν του περιεχομένου της Εγκυκλίου.    

Τόνισε στους Αιρετούς πως – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του Υπουργείου – εάν σύμβαση 4μηνίτη λήξει εν τω μεταξύ (δηλαδή λήξει ενώ ισχύει η διάταξη της ΠΝΠ, μέχρι 13 Σεπτεμβρίου), ο Δήμος μπορεί να προσλάβει πάλι τον ίδιο άνθρωπο για ακόμα ένα 4μηνο.  Χωρίς όμως να του κάνει ανανέωση του ληγμένου 4μηνου, αλλά υπογράφοντας νέα 4μηνη σύμβαση με τον ίδιο.  Όπως είπε ο Πρόεδρος, αυτό δεν το γράφει η Εγκύκλιος, αλλά, εάν χρειαστεί, το ΥΠΕΣ θα μπορούσε να το αποστείλει γραπτά.

Ειδικότερα, δείτε επί λέξει την ενημέρωση του Προέδρου:

« Τετράμηνα

Πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα και πάρα πολλά ερωτήματα από Συναδέλφους σε όλη τη Χώρα για το τι κάνουμε με τα 4μηνα, 2+2 μήνες, που πήραμε λόγω κορωνοϊού.

Υπήρξε και μία Εγκύκλιος της κας Διαμαντοπούλου, η οποία διευκρίνιζε ότι μπορούμε μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να κάνουμε νέες συμβάσεις διάρκειας 4 μηνών.

Τι γίνεται είναι η επόμενη ερώτηση με τα 4μηνα τα οποία λήγουν σήμερα, αύριο, μεθαύριο μέχρι και την 1η Σεπτέμβρη;

Η απάντηση προφορικά, αλλά αν υπάρξουν αντιρρήσεις από Υπηρεσίες μπορούμε να την πάρουμε και γραπτά, είναι ότι μπορούμε κανονικά τους ίδιους ανθρώπους να τους ξανακάνουμε 2+2 μήνες, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς, όσοι Συνάδελφοι έχουν αυξημένες ανάγκες, που έχουν τέτοιες το διάστημα αυτό, μπορούν αφού λήξει το 2+2, τα δύο 2μηνα τέλος πάντων, να ανανεώσουν στην ουσία την επόμενη ημέρα, να κάνουν μία νέα όχι να ανανεώσουν, να κάνουν μία νέα 2μηνη + 2μηνη για όσο πάει,  όλη αυτή η διαδικασία όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που διαρκεί το 6μηνο των εκτάκτων μέτρων. 

(μεσολαβεί Ερώτηση εκτός μικροφώνου)

Τους ίδιους ναι, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από μία ΠΝΠ που είχε βγει, νομίζω τη 2η ΠΝΠ που πλέον δεν τίθεται θέμα 12μήνου σε σχέση με τους ίδιους. »

 
 

 230  21

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments