....

ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Εάν υπάρχει ένα θέμα που οι σύμβουλοι γάμου ρωτούν ξανά και ξανά, αυτό είναι το σεξ - ή πώς να πλοηγηθούμε σε μια σχέση όταν το πάθος στερεύει.

Το δίλημμα των αναγνωστών της στήλης love stuck της HuffUK έρχεται από τον Στιούαρτ, ο οποίος λέει ότι είναι «παντρεμένος εδώ και χρόνια», αλλά σκέφτεται να ψάξει αλλού για σεξ.

«Αγαπώ τη γυναίκα μου, αλλά δεν υπάρχει σεξ και δεν νοιάζεται γι′ αυτόι», λέει. «Μπορώ να αναζητήσω αυτό που ποθώ εκτός γάμου; Αγαπούσαμε κι αγαπάμε και οι δύο ο ένας τον άλλον – απλά χωρίς σεξ!».

Αυτή την εβδομάδα, δεν έχουμε έναν αλλά δύο θεραπευτές σε ετοιμότητα για να (τον) βοηθήσουμε.

Τι μπορούμε να πούμε σ′ αυτόν τον αναγνώστη

«Η λέξη ”μπορώ” ξεπηδά. Φαίνεται ότι αναζητάτε άδεια και έγκριση από άλλους όταν δεν χρειάζεται», λέει το μέλος του Counselling Directory, Σιόμπχαν Μπατ. «Αναρωτιέμαι αν η ερώτηση είναι «πώς μπορώ να μιλήσω στη γυναίκα μου για μια μη μονογαμική σχέση;» ή «Αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω, αλλά ανησυχώ μήπως με κρίνουν οι άλλοι πώς μπορώ να αποφύγω (την κριτική);»

«Το δεύτερο πράγμα που αναρωτιέμαι για εσάς και τη γυναίκα σας είναι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ζωή σας. Η γυναίκα σας πιέζεται πολύ από τη δουλειά, έχετε μικρά παιδιά, θρηνεί (για κάτι) ή περνά στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ορμή».

Η Μπατ λέει ότι αν ο Στιούαρτ διερευνήσει αυτούς τους λόγους με τη σύζυγό του, μπορεί να εκείνη να γίνει πιο ανοιχτή σεξουαλικά - αν και αυτό δεν πρέπει ποτέ να πιεστεί. «Το υπέροχο σεξ γεννιέται από την εξαιρετική επικοινωνία», προσθέτει.

Τι θα πρέπει να λάβει υπόψη ο Στιούαρτ προτού αναζητήσει σεξ αλλού

Οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε ότι οι σχέσεις είναι μονογαμικές, εκτός αν δηλώνεται διαφορετικά, οπότε ο Στιούαρτ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με δύο επιλογές: να απατήσει ή να θίξει την πιθανότητα να έχει ερωτικούς συντρόφους με τη γυναίκα του. Το πρώτο έχει τεράστιες πιθανότητες να την πληγώσει και το δεύτερο μπορεί να είναι αποδειχτεί πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

Η σύμβουλος θεραπευτικών σχέσεων Τζούντι Ο′ Μπράιεν ρωτά αν ο Στιούαρτ σχεδιάζει να κάνει μια συζήτηση με τη γυναίκα του πριν αναζητήσει σεξ αλλού.

«Μπορεί να συμφωνήσει να ξεκινήσετε μια άλλη σχέση για το σεξ από φόβο μήπως σας χάσει. Όμως, κατά βάθος μπορεί να μην αισθάνεται πραγματικά άνετα με αυτό, κάτι που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει δυσαρέσκεια και σύγκρουση στο γάμο», προειδοποιεί.

«Ωστόσο, η γυναίκα σας μπορεί κάλλιστα να συμφωνεί και να μην ανησυχεί καθόλου για τη μη μονογαμική σχέση, καθώς μπορεί να αισθάνεται παρηγοριά γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται. Πράγματι, (αυτή η επιλογή) μπορεί να απαλύνει την ενοχή της που ίσως νιώθει επειδή δεν μπορεί να μοιραστεί σεξουαλικές σχέσεις μαζί σας.

Το να το συζητήσουμε είναι μια επιλογή, η οποία ενέχει έναν βαθμό κινδύνου. Ίσως μόνο εμείς ξέρουμε πώς μπορεί να αντιδράσει ο/η σύντροφός μας στην πρόταση».

Κάποια πρακτική συμβουλή στην συζήτηση για την πιθανότητα μη μονογαμικής σχέσης

Η Ο′ Μπράιεν συνιστά να προσεγγίσουμε το θέμα «όταν είμαστε και οι δύο χαλαροί με ήρεμο, μη συγκρουσιακό τρόπο». Λέει ότι ο Στιούαρτ και η σύζυγός του ίσως να πρέπει να επισκεφθούν έναν σύμβουλο σχέσεων ή έναν εξειδικευμένο σεξοθεραπευτή μαζί, πριν κάνουν μεγάλες αλλαγές.

Αν το σεξ εκτός γάμου είναι κάτι που και οι δύο είναι πρόθυμοι να εξετάσουν, ο Μπατ λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να συζητάμε ανοιχτά τα όριά μας.

«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι μια μη μονογαμική σχέση δεν έχει όρια και μπορείς να κάνεις ό,τι σου αρέσει, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο», λέει. «Είναι εντάξει το στοματικό σεξ, μπορείς να κάνεις σεξ με το ίδιο άτομο περισσότερες από μία φορές, είναι εντάξει να βγεις ραντεβού με το άλλο άτομο και τι γίνεται με το φιλί; Όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε πώς θα είναι μια μη μονογαμική σχέση για εσάς και τη γυναίκα σας».

Η Ο′ Μπράιεν προσθέτει ότι εάν ο Στιούαρτ επρόκειτο να ξεκινήσει μια σχέση εκτός γάμου, πρέπει να εξετάσει τις πιθανές συναισθηματικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους - συμπεριλαμβανομένου αυτού του νέου ατόμου.

«Κι αν ερωτευτείς; Κι αν ερωτευτεί;» ρωτάει. «Μπορεί να αναπτυχθεί ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ή να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε για τη γυναίκα σας. Ανεπιθύμητο συναισθηματικό χάος και δράμα μπορεί να καταλήξουν να διαταράξουν σοβαρά τη ζωή σας».

Τι άλλες επιλογές έχει ο Στιούαρτ;

Αντί να ψάχνουν για σεξ αλλού, και οι δύο θεραπευτές λένε ότι η συζήτηση για το σεξ μέσα στη σχέση πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Η Μπατ καθησυχάζει τον Στιούαρτ - και όλους τους αναγνώστες - ότι είναι δυνατό να ανάψει ξανά μια σβησμένη φλόγα αν και οι δύο σύντροφοι βρίσκονται στην ίδια «μεριά».

«Ακούγεται ότι το σεξ είναι σημαντικό για εσάς, αλλά δεν ακούγεται ότι είναι σημαντικό για τη σχέση σας καθώς λέτε ότι εσείς και η γυναίκα σας αγαπάτε πολύ ο ένας τον άλλον», λέει. «Αλλά πώς θα ήταν να φέρετε το σεξ και τη σχέση ”μαζί” και πώς μπορείς να το εξερευνήσετε αυτό με τη γυναίκα σας; Πόσο ανοιχτά μιλάτε εσείς και η γυναίκα σας για το σεξ;

Ακούσαμε ότι σκέφτεστε να αναζητήσετε σεξ αλλού, αλλά ξέρετε τι θα ήθελε να κάνει η γυναίκα σας σεξουαλικά και τι είναι αυτό που την κάνει να νιώθει άνετα;

Η σεξουαλική σας σχέση μπορεί να είναι όπως εσείς και η γυναίκα σας το αποφασίσετε, δεν χρειάζεται να συμμορφώνεται με κανέναν κανόνα. Γίνετε λίγο ”τρελοί” κι εξερευνήστε τις φαντασιώσεις σας μαζί. Εφόσον και οι δύο συναινείτε και είστε ελεύθεροι να ”απογειωθείτε” ανά πάσα στιγμή, τότε πραγματικά δεν υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορείτε να κάνετε».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments