....

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

 

 

              Όταν τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωνε τις προγραμματικές της δηλώσεις, όλοι πίστευαν πως η ανάπτυξη ήταν και πάλι έξω από την πόρτα μας. Τόσους μήνες μετά και η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με την αγορά να βλέπει 40% πτώση στο τζίρο της, τα κοινωνικά επιδόματα να «εξαφανίζονται», ενώ ο ευάλωτος  πληθυσμός να οδηγείται στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου. Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι η κυβέρνηση σας παρακολουθεί αδύναμη τις εξελίξεις  στα σύνορα και το παιχνίδι του Ερντογάν στο προσφυγικό, και ενώ οφείλει να το κάνει ευρωπαϊκό, μιλάει για «Δούρειους ίππους».

              Δεν θα θυμίσουμε δηλώσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών της ΝΔ, ότι πίστευαν τα λόγια του Τούρκου Προέδρου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αποκάλεσε «εθνικιστή» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα είπε ξεκάθαρα ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί και να μάθει να μοιράζεται στην ανατολική Μεσόγειο».

              Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό και στην σημερινή γεωστρατηγική κρίση στον Έβρο και στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, ήταν και είναι ξεκάθαρη. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι αυτονόητο καθήκον κάθε κυβέρνησης, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες. Αυτό που δεν είναι αυτονόητο είναι η προπαγάνδα πολέμου που έχει εξαπολύσει ο κ. Μητσοτάκης, φροντίζοντας τις κομματικές του επιδιώξεις, κάνοντας επικοινωνιακά παιχνίδια με τις εθνικές ανάγκες της χώρας και διοργανώνοντας  πτήσεις με αξιωματούχους της Ε.Ε. που δεν μπόρεσαν να του δώσουν δεσμεύσεις στήριξης. Από την άλλη, η Ευρώπη αντιμετωπίζει με ίσους όρους  την γειτονική χώρα, δίνοντας μαζί με την Ελλάδα στήριξη για την επέμβαση στη Συρία, ενώ ο Ερντογάν ανακοινώνει Ευρωπαϊκή Σύνοδο για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για μονομερή ακύρωση της συμφωνίας και αρνείται να πραγματοποιήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, δεν απαιτεί έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής και αρνείται να διεκδικήσει την μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη και την άσκηση πίεσης από την Ε.Ε. στην Τουρκία. Δυστυχώς προτιμάει τις αθλιότητες.

              Για να αποποιηθεί τις ευθύνες στο οκτάμηνο μπάχαλο διαχείρισης του προσφυγικού και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και Γερμανών νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και ανακαλύπτει «εσωτερικούς εχθρούς». Όχι κ. Μητσοτάκη, καμιά ακροδεξιά προβοκάτσια που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών (κάηκαν δομές στήριξης, σχολεία, αυτοκίνητα εθελοντών), δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τις ευθύνες σας. Η κυβέρνησή σας, έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του κυβερνητικού σας εκπροσώπου, όσο και για ότι συμβεί στον Έβρο και στα νησιά από τη δράση ενόπλων.

Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνησή σας. Δεν μπορεί μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία, ούτε να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, ένστολων και ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών.  

             

                                                                                                           Από το Γραφείο Τύπου


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments