....

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ «ΚΡΑΧ» ΣΕ FACEBOOK, INSTAGRAM ΚΑΙ WHATSAPP – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ…

Πρόβλημα σε ολόκληρο τον πλανήτη φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Facebook, του Instagram, καθώς και άλλων εφαρμογών Social Media.

Διεθνή ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Independent και η Sun, κάνουν λόγο για παγκόσμιο «κραχ». Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι χρήστες στην Ελλάδα.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο» βλέπουν όσοι προσπαθούν να συνδεθούν στο Facebook, ενώ στο Instagram εμφανίζεται το μήνυμα «η ροή δεν ανανεώθηκε». Eμπόδια συναντούν και οι χρήστες του WhatsApp.

Η βρετανική Sun μιλά για παρόμοια προβλήματα σε αμέτρητους χρήστες στα social media, ενώ αναφέρει πως έχει ζητήσει από την Facebook να κάνει κάποιο σχόλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση.

Η απάντηση του Facebook

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Facebook, Άντι Στόουν με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως η εταιρεία γνωρίζει ότι πολλοί χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν και πως «δουλεύουμε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν».

Την ίδια ανάρτηση έκανε λίγη ώρα αργότερα και η σελίδα του Facebook… στο Twitter.

Πρώτο trend στο Twitter

Οι διακοπές λειτουργίας του Facebook συμβαίνουν σχετικά σπάνια, αλλά τείνουν να έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο, κυρίως επειδή επηρεάζουν τρεις από τις μεγαλύτερες social εφαρμογές του κόσμου.

Αυτό φαίνεται, εξάλλου, από το γεγονός πως τα hashtags #instagramdown και #facebookdown είναι αυτή την ώρα τα κορυφαία στο Twitter σε παγκόσμια κλίμακα.

«Συγγνώμη» ζήτησε o όμιλος Facebook μέσω... Twitter • Βουτιά της μετοχής στη Wall Street, εν μέσω αποκαλύψεων • Τρολάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκτός λειτουργίας βγήκαν οι διάσημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, καθώς και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger (όλα ανήκουν στον ίδιο όμιλο), επηρεάζοντας εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Η «πτώση» ιστότοπων και πλατφορμών στο Ίντερνετ δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, ωστόσο πολύωρα blackout για τόσο μεγάλες εταιρείες αποτελούν ένα σπάνιο γεγονός. 

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος», «αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή», ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη στους χρήστες, σήμερα γύρω στις 18.30 ώρα Ελλάδος. Το blackout ήταν «αισθητό» τόσο στην Αμερική (και σε περιοχές όπως η California και η Νέα Υόρκη), όσο και στην Ευρώπη.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», απολογήθηκε ο διαδικτυακός κολοσσός στο Twitter.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε το πού οφείλεται το πρόβλημα. 

Σε μια κρίσιμη συγκυρία

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Σημειώνεται ότι στη Wall Street η τιμή της μετοχής του Facebook σημειώνει κάθετη πτώση, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 6%.

Facebook... αγνοείται!

Η πτώση του Facebook πυροδότησε καταιγισμό σχολίων στο Twitter, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είχε άκρως χιουμοριστική διάθεση:

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments