....

ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ MEGA, ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο Mega Channel, αλλά το μέλλον του καναλιού παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, https://4.bp.blogspot.com/-AXV1H9qFgWw/VtdnP-kMAdI/AAAAAAAAdgA/6glNrIBsSkQ/s1600/ULTI-121.jpgκαθώς οι μεγαλομέτοχοι εμφανίζονται απρόθυμοι να εισφέρουνκεφάλαια, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες αναζητούν φόρμουλες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λήξη ομολογιακών δανείων 82 εκατ. ευρώ.  Οι διαβουλεύσεις μεταξύ μεγαλομετόχων και τραπεζών συνεχίζονται, με στόχο να βρεθεί λύση που θα δώσει πρόσκαιρη "ανάσα" στο κανάλι, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

 

Σήμερα  συνεδριάζει το ΔΣ της εταιρείας του Mega ("Τηλέτυπος ΑΕ"), το οποίο καλείται να αποφασίσει πώς και σε ποιόν θα δοθούν οι μετοχές της ΑΜΚ - αν βέβαια εμφανισθούν ενδιαφερόμενοι. Απόφαση βέβαια δεν μπορεί να ληφθεί, όσο οι μεγαλομέτοχοι δεν ξεκαθαρίζουν τις  προθέσεις τους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψει εν μέρει ή ολόκληρη της αύξηση κεφαλαίου, αποκτώντας αντίστοιχη συμμετοχή στο Mega.

Οι περαιτέρω κινήσεις των τραπεζών θα εξαρτηθούν βέβαια από τις τελικές αποφάσεις των τριών μεγαλομετόχων.

Την πλέον ξεκάθαρη στάση έχει η πλευρά Βαρδινογιάννη, η οποία δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ με μοναδική προϋπόθεση ότι το ίδιο θα κάνουν και οι δύο άλλοι μεγαλομέτοχοι - ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και η εκδοτική εταιρεία "Πήγασος" του ομίλου Μπόμπολα.

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ παλαιότερα είχε δηλώσει ότι ο ΔΟΛ θα καλύψει το ποσοστό της ΑΜΚ που του αναλογεί. Εξέφρασε μάλιστα να καλύψει εξ ολοκλήρου  την αύξηση των 15 εκατ. ευρώ, 'ωστε να καταστεί πλειοψηφών μέτοχος και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού.

Τώρα ομως φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις, καθώς αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για προσωπικά δάνεια και βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ενώ τα οικονομικά στοιχεία του Mega δεν διασφαλίζουν ότι θα πάρει άδεια λειτουργίας..

Αντιφατική είναι μέχρι στιγμής η στάση του Φώτη Μπόμπολα: Η εκδοτική εταιρεία του είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ενδέχεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις. Τώρα, στις συναντήσεις με τους άλλους μεγαλομετόχους  ο ιδιοκτήτης του "Πήγασου" (εφημερίδα "Εθνος") δήλωσε ότι θα καλύψει το ποσοστό του εισφέροντας  5,5 εκατ. ευρώ, υπό τον όρο ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να εξοφλήσει το Mega  τις υποχρεώσεις προς τη δική του εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών "Ανωσις". Θέλει δηλαδή "να δώσει από τη μία τσέπη και να τα πάρει στην άλλη".

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν πονοκέφαλο στις τράπεζες οι οποίες δεν έχουν λάβει τις δόσεις για το ομολογιακό δάνειο και εάν δε βρεθεί άμεσα λύση θα καταστεί απαιτητό στο σύνολό του.

Τα μεγάλα ερωτήματά παραμένουν: Το Mega Channel θα συνεχίσει με ίδια μετοχική σύνθεση, θα μπουν νέοι επενδυτές, ή θα περάσει στον έλεγχο των διαχειριστριών τραπεζών;

Αν πάρουν τα ηνία οι τράπεζες, θα ορίσουν νέο ΔΣ, θα καταστρώσουν σχέδιο εξυγίανσης με αναδιάρθρωση δανεισμού  και εν συνεχεία θα προσπαθήσουν να μεταβιβάσουν την εταιρεία σε επενδυτές - ενδεχομένως σε ξένο όμιλο.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments