....

ΠΑΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Γιαννιτσά: 10.30 π.μ. Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)

Έδεσσα: 10.30 π.μ. Μικροί Καταρράκτες

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνεργοι,

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα, θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική.

 

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια ομοβροντία ψεμάτων πάνω στο ψέμα. Οι αλχημείες της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν στήσει τρελό χορό με το κυβερνητικό νομοσχέδιο, γιατί μυρίστηκαν δισεκατομμύρια κέρδη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει ακόμη περισσότερο το νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει νομικά κενά που υπήρχαν, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη εφαρμογή του ως μηχανισμού παραγωγής συντάξεων πείνας. Είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί. Κάνει ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προσπαθεί με την επιχειρηματολογία της να θολώσει τα νερά, να κρύψει το χαρακτήρα της επίθεσης. Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι. Γι΄ αυτό το λόγο, κάθε νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν αναιρεί τίποτα από τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους. Ο ένας αντεργατικός νόμος προετοιμάζει και συμπληρώνει τον επόμενο. Η μία κυβέρνηση δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη, για να υλοποιείται μόνιμα η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

 

Δίπλα στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν, τις κυβερνήσεις που προωθούν «τα θέλω του», στέκεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι μνημειώδης η στάση της και ταυτόχρονα αποκαλυπτική μπροστά στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση. Για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας, “παντού είναι κόλαση και αυτοί μας μιλάνε για παράδεισο”!

 

Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή αναμέτρηση. Η απεργία είναι το όπλο μας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας.

 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένεια μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας.

 

Διεκδικούμε:

  • Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική.
  • Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 6936409111

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φλεβάρης 2020

Τρίτη 18 Φλεβάρη – ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις:

Γιαννιτσά – 10:30 το πρωί στην Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)

Έδεσσα – 10.30 το πρωί στους Μικρούς Καταρράκτες

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Άλλωστε δεν πρωτοτυπεί. Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση που να παρουσίασε μια νομοθετική παρέμβαση στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν παροχές, συντάξεις, κλπ. Αντίθετα μιλούσαν για τη βελτίωσή τους, όμως η ζωή επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο: Οι εργαζόμενοι να μετρούν απώλειες και το κεφάλαιο να παίρνει το ένα πίσω από το άλλο προνόμια για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του.

Τι προβλέπει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο:

  • Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές από το 2010
  • Ενταφιάζονται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη, μαζί και το ΕΚΑΣ
  • Η εθνική σύνταξη παραμένει στα 345 και 384 ευρώ με 15 και 20 χρόνια εργασίας αντίστοιχα, ενώ το κράτος εγγυάται μόνο αυτή.
  • Όλες οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένουν, όπως και το ανώτατο όριο στα 67 χρόνια, με προοπτική αύξησης ανάλογα με το «προσδόκιμο ζωής».

Ποιος νέος εργαζόμενος που δουλεύει στον κλάδο μας, στις βιομηχανίες μεταποίησης, στα διαλογητήρια, που βγήκε στην παραγωγή 20 – 35 χρονών θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια εργασίας; Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει όλες τις μορφές της ευέλικτης εργασίας με 4ωρα – 6ωρα, με σεζόν, με ανασφάλιστη εργασία θα δημιουργήσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης; Τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουν οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια αμείβονται με 250 έως 400 ευρώ;

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δεν θα τους περάσει!

Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, πάμε κόντρα σε εργοδότες, στις κυβερνήσεις τους, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών – μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για όλους. Καμιά επιχειρηματική δράσης στον τομέα της υγείας - πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ
  • Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση της. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμιά σύνταξη κάτω από 600 ευρώ
  • Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία. Να υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής, τεχνικός ασφαλείας σε όλους του χώρους εργασίας στον κλάδο.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments