......

"ΠΑΜΕ ΠΕΛΛΑΣ" : ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ.

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ν. Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης έκανε συμβολικές παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ των Γιαννιτσών και της Έδεσσας. Από το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα βρεθήκαμε έξω από τα σούπερ μάρκετ “Market in”, “ΑΒ Βασιλόπουλος”, “ Μασούτης”, “LIDL”, “Γαλαξίας”, τοιχοκολλήσαμε τις αφίσες και τις ανακοινώσεις μας, με τα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

Ο κόσμος που έκανε ουρές έξω από τα καταστήματα ανέφερε ακριβώς όλα όσα καταγγέλλουν από την αρχή της πανδημίας, τα σωματεία του κλάδου, δηλαδή απουσία μέτρων προστασίας, άγρια εκμετάλλευση και εντατικοποίηση της εργασίας.

Με αφίσες, πικέτες και με την ανακοίνωση μας απευθυνθήκαμε σε εργαζόμενους και καταναλωτές, βάζοντας μπροστά το σύνθημα: “Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων!”

Με δύο συμβολικές κινητοποιήσεις, μία το μεσημέρι στο “LIDL” και μία στο σχόλασμα το βράδυ στο “Μασούτη” και με τη συμμετοχή αντιπροσώπων άλλων φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου, αναδεικνύοντας τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά κυρίως φωτίζοντας την αναγκαιότητα σήμερα να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να εμπιστευτούμε το ταξικό κίνημα, αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να δυναμώσει η φωνή μας, η φωνή όλων μας, για να προστατευτούν η ζωή και τα δικαιώματα μας.

Και τη σημερινή μέρα, οργανώνοντας τη δράση με κάθε τρόπο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου και θα συνεχίσουμε, γιατί τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε “καραντίνα”!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments