....

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ: ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΩΣ

Στο Νομό Πέλλας είναι αρκετές οι βιοτεχνίες αλλά και οι ομάδες γυναικών που παρασκευάζουν γλυκά κουταλιού

και μαρμελάδες από τα φρούτα της περιοχής. Είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που προσφέρει και στο τόπο αλλά και στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή τα αναγκαία μέσα διαβίωσης. Υπάρχει όμως μια πρωτοβουλία που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά. Στη Παναγίτσα Έδεσσας, η Ανάστω Ακριτίδου παρασκευάζει γλυκά μόνο από άγρια φρούτα του δάσους που μαζεύει η ίδια από τις απότομες πλαγιές του όρους Βόρρας (Καιμακτσαλάν). Μύρτιλλο, άγριες φράουλες, βατόμουρα και μερικά ακόμη σπάνια φρούτα της περιοχής αποτελούν τη πρώτη ύλη για τα δημιουργήματα της κ. Ανάστως που τα προτιμούν –κυρίως- αθηναίοι και θεσσαλονικείς που επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο και τον Άγιο Αθανάσιο και κάνουν μια στάση για καφέ ή φαγητό στη Παναγίτσα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments