....

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-6-2016

Από τις 8.30 το πρωί θα ξεκινήσουν οι υγειονομικοί τις εκδηλώσεις της Πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας στις 8 Ιουνίου, με αποκλεισμό του δρόμου έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, για το κλείσιμο των 50 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου, όπως λένε, η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ, για την άρνηση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό αλλά, και για τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με του εργαζόμενους, οι ληξιπρόθεσμές οφειλές των Νοσοκομείων ανέρχονται στα 2 δις ευρώ.  Τα Ταμεία των νοσοκομείων τους είναι άδεια ενώ, φέτος η χρηματοδότηση είναι μειωμένη 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (1.150 δις ευρώ).

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), λόγω των ελλείψεων αυτών αναστέλλονται χειρουργεία, οι ασθενείς φέρνουν υλικά από το σπίτι τους ενώ οργανώνονται ακόμα και έρανοι από φορείς και προσωπικό για την προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία.

«Διαλύουν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη  με την κατάργηση Μονάδων (πάνω από 50%) και την ανάθεση της ζήτησης στον Ιδιωτικό Τομέα. Η ψευτομεταρρύθμιση που επιχειρούν είναι «στάχτη στα μάτια» για την συγκάλυψη της διάλυσης και την μετακύλιση του κόστους στις τσέπες των πολιτών. Στην ΠΡΟΝΟΙΑ συρρικνώνονται και κλείνουν Μονάδες. Το προσωπικό μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις και οφείλονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές πολλών μηνών του τρέχοντος και παρελθόντων ετών» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εκτός του Νοσοκομείου της Σαντορίνης με το Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, η ΑΕΜΥ Α.Ε. αναλαμβάνει εργολαβικά το Δημόσιο Σύστημα Ψυχικής Υγείας», όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει. «Με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας Α.Ε. κλείνει το Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του Κ.Υ. μεταφέρεται στην Α.Ε., με υποβάθμιση των εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών». 

Επιπλέον, όπως λένε, το ΕΚΑΒ στενάζει από τις ελλείψεις ασθενοφόρων και πληρωμάτων ασθενοφόρων και αντί προσλήψεων η κυβέρνηση βρήκε τη λύση, να ανατίθονται οι διακομιδές στην Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ.

Επιπροσθέτως, οι υγειονομικοί διεκδικούν την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των Οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, την Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, την Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, την Μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού, την Ανανέωση Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, την Ένταξη στα ΒΑΕ, την Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016 και, την Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών.

ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ: συμμετέχουμε στην απεργία

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας, από 11π.μ. έως 3μ.μ., που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, υπερασπίζοντας τα Κοινωνικά Αγαθά της Υγείας και της Παιδείας, διαμηνύει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΕΟΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την ίδια ημέρα στις 11π.μ. και στην πορεία προς τη Βουλή, που θα ακολουθήσει, με ενδιάμεσο σταθμό τα Προπύλαια στις 12.30 

Να σημειωθεί ότι τα α επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Σχόλια - Facebook Comments