....

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛOΤΟΦ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΤ (VIDEO)

 

Βίντεο-Ντοκουμέντο από την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ

Ένα βίντεο – Ντοκουμέντο από την χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, διερχόμενος οδηγός καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το λεωφορείο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και τους άνδρες των ΜΑΤ να βγαίνουν έξω για να γλιτώσουν.

Περίπου 30 μολότοφ πέταξαν αντιεξουσιαστές από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Δείτε το βίντεο του kallikrateia.gr:

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης , μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ, που δέχτηκε λίγο μετά τις 22:00 χθες βράδυ διμοιρία των ΜΑΤ από ομάδα αντιεξουσιαστών, στη Θεσσαλονίκη.
Η διμοιρία που φυλάσσει το Τουρκικό Προξενείο ενώ αποχωρούσε μετά τη λήξη της βάρδιας δέχθηκε επίθεση από τριάντα άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αυτό συνέβη όταν η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Τότε τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα έκλεισαν τη κυκλοφορία και έτσι η κλούβα των ΜΑΤ εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ΙΧ αυτοκίνητα.
Αμέσως μετά μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της κλούβας. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε. Η κλούβα ακινητοποιήθηκε και μετέβεί σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να την απομακρύνει.
Πάντως όπως είπε στην ΕΡΤ3 ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης
«Είναι δεκάδες οι φορές που άγνωστοι επιτίθενται στη διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάσσει το τουρκικό προξενείο. Αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο πάσχει καθώς οι επιθέσεις ξεπερνούν τις 40. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα. Ζητάμε να παρέμβει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός.»

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments