....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ. Η ΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΛΑΚΑΣ»

 

 

 

 

 Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια  από την ίδρυση του Φιλοπροόδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»  σε συνεργασία με το Εδεσσαϊκό Θέατρο παρουσιάστηκε στην Έδεσσα το βιβλίο  του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα. Η Νάντια της Γιόλακας» (εκδ.Άγκυρα). Η εκδήλωση έγινε την Δευτέρα 26 Μαρτίου.

 Ακολουθώντας έναν διαφορετικό τρόπο παρουσίασης βιβλίων η Κατερίνα Αθανασίου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Φ.Σ.Ε. Μ.Αλέξανδρος συνομίλησε με τον συγγραφέα, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις και με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος  παρουσίασε το βιβλίο του στο κοινό. Ένα τολμηρό, ανατρεπτικό, αιρετικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την καυστική σάτιρα με την τραγωδία. Γιατί το γέλιο και το δάκρυ, κάποιες φορές, είναι τόσο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις στον καθρέφτη που φιλοξενεί το είδωλό σου!

 Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο ερμήνευσαν  ο Σωτήρης Δραγούμης, πρόεδρος Εδεσσαϊκού Θεάτρου καθώς και οι ηθοποιοί του Ε.Θ. Ελένη Αζέπη, Νατάσα Κούτση και Παντελής Γούλιος.

Το μυθιστόρημα αναφέρεται στην κατάρα που έχει πέσει πάνω στην πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα, τις προδοσίες και τις ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως, υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση: η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πάτερ Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία χρεώνεται τις αμαρτίες και τα κρίματα όλων. Υπάρχει, όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος που επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και τη διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας…

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments