....

ΠΑΣΟΚ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το φορολογικό καθεστώς των αγροτών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Οι σημερινές θετικές εξαγγελίες τις Κυβέρνησης για βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών, υλοποιούν σε σημαντικό βαθμό τα θέματα που θέσαμε με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας, αλλά και με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μας.

Εάν οι αλλαγές αυτές είχαν γίνει και νωρίτερα θα είχε αποφευχθεί μια μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο.

Το μήνυμα είναι ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί πριν πάρουν αποφάσεις θα πρέπει να τις συζητούν και στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και με τους αρμόδιους Κοινωνικούς φορείς.

Ευνόητο είναι ότι θα επιμείνουμε να υπάρξουν αλλαγές και σε ανάλογα θέματα που αφορούν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (π.χ. υπερβολικά πρόστιμα, συγκεντρωτικές καταστάσεις, υπολογισμός φόρου υπεραξίας κ.α)

Για τα θέματα αυτά είναι αναγκαίο να γίνει σύντομα η συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον Υπ. Οικονομικών.

 

Παρέμβαση του Γραμματέα του Tομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

Για ενημέρωσή σας, σας στέλνουμε παρέμβαση του Γραμματέα του Tομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντή, στο Γενικό συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ σήμερα 6 Φεβρουαρίου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

"Όπως σας είναι γνωστό, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που θέσπισε κατά καιρούς τις βασικότερες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι η ενοποίηση Αστυνομίας Πόλεων-Χωροφυλακής, η νομιμοποίηση του συνδικαλισμού των Αστυνομικών, η πρόσληψη μέσω πανελληνίων εξετάσεων, η θέσπιση συστήματος μεταθέσεων μέσω μορίων.

Έτσι και τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς υπέρ μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ουσιώδη αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της ασφάλειας των αστυνομικών καθώς και τη μείωση της σπατάλης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τίτλο την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου του, θεωρούμε ότι δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, φαίνεται να αυξάνει το συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία, δημιουργεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στον οργανισμό και αυξάνει τις δαπάνες, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου στην ποιότητα και στον τρόπο άσκησης των αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι το Ν/Σ κινείται μακράν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να έχουν ζητηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο οι απόψεις του. Για τους βασικούς αυτούς λόγους αλλά και για αρκετούς ακόμα που θα αναφερθούν διεξοδικά στην πορεία των συζητήσεων, το Ν/Σ πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση της Αστυνομίας σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό  οργανισμό ικανό να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της νέας εποχής".

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments