....

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο εορτασμός θα γίνει με κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, τηρώντας εντούτοις όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Έδεσσα έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή.

 

Ώρα 11.00 π.μ.:          Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, εκ μέρους όλων των τοπικών αρχών και φορέων, από:

 

  1. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
  2. Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
  3. Δήμαρχος Έδεσσας
  4. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας
  5. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πέλλας 

 

Με βάση την υπ. αριθμ. πρωτ. 20671/18-3-21 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, ορίζονται: 

 

Α) Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και την δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου. 

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου. 

 

Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Βασίλης Αδραμιτιανός και Αναστασία Μπιρόζη, στελέχη της ΠΕ Πέλλας.

 

Η επανάσταση των Ελλήνων του 1821 και οι απελευθερωτικοί αγώνες που οδήγησαν στην σύγχρονη Ελλάδα, της δημοκρατίας, της ισότητας και της Ανάπτυξης, εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

 

 

  Ιορδάνης Τζαμτζής

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments