....

ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

 

Μία σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ανοικτής συζήτησης με τους νεοεκλεγμένους Δημάρχους της ΠΕ Πέλλας ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, για τα κρίσιμα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας. Η σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου και μαζί με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι Αλμωπίας και Έδεσσας κκ. Γιάννης Τσεπκεντζής και Νίκος Παρούτογλου, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Δεληγιαννίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν, επίσης, ο Διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πέλλας κ. Ζώης Γιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωπος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, o Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για όλα τα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και, ιδιαίτερα, την αποτελεσματική συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων σε περιπτώσεις κρίσης. Σημαντικές αναφορές του κ. Τζαμτζή αφορούσαν το υφιστάμενο νομικό-θεσμικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα, την ειδική ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων, που είναι επικεφαλής πολιτικής προστασίας, ανάλογα με την έκταση των επιπτώσεων που προκαλεί μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα επιχειρησιακά σχέδια, οι δράσεις πρόληψης των φορέων κ.λπ. Με την ευκαιρία, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που υλοποιούνται και προγραμματίζονται από την ΠΕ Πέλλας (τακτικοί καθαρισμοί, προστασία οικισμών, κλπ.), την Περιφέρεια (το μεγάλο έργο καθαρισμού της Τάφρου-66, για το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (το φράγμα πολλαπλών χρήσεων «Καλής»). Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κκ. Δημάρχων και εκπροσώπων των φορέων.

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ζέρζης, κοντά στον δρόμο για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, συνεχάρη τα στελέχη του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και, ιδιαίτερα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πεζοπόρο τμήμα κατάσβεσης που ήρθε από την Θεσσαλονίκη, για την πολύ έγκαιρη επέμβασή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει επίσης στην Ομάδα κατοίκων και εθελοντών από την περιοχή και τον Άγιο Αθανάσιο που συμμετείχαν εθελοντικά στις εργασίες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών που αναμένεται να προβλέπουν ιδιαίτερα υψηλά (άνω των 500 ευρώ) διοικητικά πρόστιμα για τους παραβάτες που θα ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.  


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments