....

Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ.

Σύσκεψη Ι. Τζαμτζή με Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας.

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα.

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κεφαλά, υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σε συνάντηση εργασίας για τα σημαντικά θέματα, που άπτονται της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, διαπιστώθηκε η προθυμία όλων να συνεργαστούν θετικά και επωφελώς, για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Ένα από τα ζητήματα αιχμής το οποίο θα πρέπει να διευθετηθεί από κοινού είναι η επαναφορά σε ισχύ του άρθρου 23, του νόμου 4061/2012, το οποίο προβλέπει τη διαδικασία για την εξαγορά ακινήτων, που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επί πλέον εξετάσθηκε η οργάνωση των κτηνιατρείων της ΠΕ Πέλλας , οι ελλείψεις που καταγράφονται σε προσωπικό και οι προγραμματισμένες προσλήψεις κτηνιάτρων, καθώς και οι δυνατότητες συνδρομής σε όμορους νομούς. Τέλος ψηλά στην ιεράρχηση των προς επίλυση θεμάτων, βρέθηκαν τα σχετικά με τους εργάτες γης και ο καθορισμός του υψομέτρου της λίμνης Βεγορίτιδας, ώστε να ορισθεί ο αιγιαλός και να διαχωριστούν οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα νοικιαστούν σε αγρότες με ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments