....

ΠΕΛΛΑ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή διένειμαν οι αστυνομικοί σε μαθητές και γονείς κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Επενδύουμε στην καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας από νεαρή ηλικία

Σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2026) το πρωί αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, βρέθηκαν σε σχολικές μονάδες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και διένειμαν σε μαθητές και γονείς ενημερωτικά φυλλάδια, που περιείχαν χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων και των κηδεμόνων τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Το ενημερωτικό υλικό περιέχει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, ενώ με απλό και άμεσο τρόπο αποτυπώνονται βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιούνται παρόμοιες δράσεις, με στόχο την καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας.

Επιπλέον, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που παραδίδουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά τους. Γι’ αυτόν τον λόγο:

  • Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.

  • Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.

  • Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά - σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.

  • Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.

  • Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

  • Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας, που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

  • Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.

  • Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».

 

image image image image image image

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments