....

ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΣΙΠΡΑ- ΜΕΡΚΕΛ.. TI ΖΗΖΗΤΗΣΑΝ.

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε το δείπνο που είχε το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας,

με τη γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. Συγκεκριμένα, η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε μια σειρά από καυτά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά το σκάνδαλο της Siemens. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της χώρας της.
Επίσης, φέρεται να έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας. Ακόμη, η ελληνική πλευρά έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» της σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά κάτι το οποίο φέρεται να έγινε αποδεκτό σε πολιτικό επίπεδο από την γερμανική πλευρά. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ υπήρξε μακρά συζήτηση για την συνεργασία σε διμερές επίπεδο. Εν τέλει, συμφωνήθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Eurogroup.

Οι δύο χώρες μπορεί να διατηρούν τις θέσεις του σε πολλά θέματα, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, υπάρχει σαφής διάθεση να συνεργαστούν για τη δημιουργία κλίματος αλληλοκατανόησης και αποφυγής παρεξηγήσεων, να πέσουν οι τόνοι και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.


Πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφτεί την Αθήνα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Μέρκελ να επισκεφτεί την Αθήνα και πως η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Οι κυβερνητικές πηγές επισήμαναν, επίσης, ότι δρομολογείται άμεσα ένα πολιτικό πλαίσιο συζητήσεων που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

 

http://www.eklogika.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments